Radio Simplu

Rugăciune la aprinderea candelei. Ce trebuie să faci în momentul în care aprinzi candela

Este bine să rostim o rugăciune la aprinderea candelei. Această practică religioasă este cunoscută de toți credincioșii, însă aprinderea unei candele presupune un mic ritual. Lumina pe care o aprindem are o semnificație deosebită și o putere vindecătoare aparte. Iată ce trebuie să faci în momentul în care aprinzi candela.

Cea mai puternică rugăciune la aprinderea candelei
Majoritatea credincioșilor aprind o candelă sau o lumânare în zilele de sărbătoare. Lumina aprinsă are o conotație puternică și amintește de Lumina Lui Hristos vindecătoare și ocrotitoare, de Lumina Învierii și a mântuirii.

Creștinii obișnuiesc să mai aprindă candela și atunci când traversează o perioadă grea, de suferință trupească sau sufletească. Mai mult, se aprind lumânări și pentru cei adormiți, atunci când ne rugăm pentru iertarea păcatelor acestora sau pentru odihna veșnică.

Această practică religioasă a aprinderii candelei este respectată de toți credincioșii, dar puțini sunt cei care știu ce rugăciune trebuie să rostească. Preoții ne îndeamnă să rostim cea mai puternică rugăciune atunci când aprindem candela acasă sau când aprindem o lumânare la biserică.

,,Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin.

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin.”

O altă rugă ce trebuie să o rostim zilnic pentru a avea parte de ocrotirea și binecuvântarea divină este rugăciunea pentru ajutor imediat. Aceasta este grabnic ajutătoare în momentele grele ale vieții sau atunci când suntem cuprinși de deznădejde.

Ce trebuie să faci atunci când aprinzi candela
Momentul în care aprindem candela este unul deosebit. Preoții ne sfătuiesc să facem acest lucru în liniște și să rostim în gând o rugăciune. Se spune că după ce aprindem candela un înger va veghea în casă și ne va ajuta să ne îndeplinim dorințele.

Candela aprinsă nu trebuie să lipsească din fiecare casă pentru a fi protejați de rele. Atunci când aprindem candela este bine să avem gândurile curate, să nu ne gândim la cei care ne-au făcut rău și să nu avem sentimente de neliniște, invidie sau revoltă.

O altă rugă puternică și grabnic ajutătoare este rugăciunea de la miezul nopții. Aceasta se rostește în momentele de suferință și disperare.

Aprinderea candelei reprezintă un moment sacru pentru fiecare credincios, iar această practică trebuie îndeplinită ținând cont de câteva rânduieli. Preoții ne sfătuiesc să rostim o rugăciune din inimă și cu multă convingere, iar gândurile urâte trebuie să dispară.

Rugăciunile rostite în momentul în care aprindem candela ne ajută să ne îndeplinim dorințele și să ne vindecăm de durerile trupești și sufletești. Pentru cei care își caută sufletul pereche și doresc să își întemeieze o familie, preoții îi îndeamnă să rostească zilnic psalmi pentru căsătorie. Aceste rugi puternice au un efect deosebit pentru cei care vor să își găsească marea dragoste.

Preoții ne îndeamnă să rostim o rugăciune la aprinderea candelei. Lumina aprinsă amintește de Înviere și mântuire, iar dacă ținem cont de câteva rânduieli, vom avea parte de protecția și binecuvântarea divină.