Radio Simplu

MAE a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece din ţară

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenţionare de călătorii pentru românii care urmează să părăsească teritoriul ţării sau care se află deja într-o zonele cu risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie. Informarea vine pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului.

Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a anunţat că, până duminică, 15 septembrie, din cauza temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului există un risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie în Republica Portugheză.

Astfel, MAE a informează că românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Republica Porgheză pot cere, în caz de nevoie, asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866. Apelurile la ultimele două numere vor fi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă, după ce vor fi redirecţionate Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate.

Cetăţenii au se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă pot apela şi la numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Avertizarea este valabilă pentru Braganca, Viseu, Porto, Guarda, Coimbra, Castelo Branco, Leiria, Santarem, Portalegre, Beja, Faro şi pentru zonele adiacente.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat faptul că românii care se află sau urmează să ajungă în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”. Această aplicaţia oferă sfaturi şi informaţii.