Radio Simplu

Cum să economisești bani pentru a călători: Trucuri eficiente

N-a zis nimeni că-i treabă ușoară, dar dacă vrei să faci din călătorii o realitate, trebuie să începi să pui lucrurile în balanță
Dacă până acum a fost mai mult filosofie, lucrurile devin serioase aici. Avem nevoie de buget pentru călătorii, dar ai putea să descoperi că dificultatea nu-i nici pe jumătate atât de mare pe cât îți închipui. Trebuie doar să o iei pas cu pas și să… începi odată!!

În primul rând, fă-ți o idee despre cât te-ar putea costa călătoria visurilor tale. Include prețurile la avion și la cazare, transportul de la fața locului și mâncarea. De asemenea, verifică costul mediu de viață în colțul respectiv de lume și calculează-ți banii de buzunar.

După ce te-ai pus la punct cu numerele, începe să cântărești situația. Compară-ți veniturile cu cheltuielile, fixează-ți o limită lunară a bugetului și dă-ți seama, cu realism, cât ai putea să pui deoparte, o dată sau de două ori pe lună. N-ar fi rău nici să-ți cumperi un clasic porcușor roz și să îndeși acolo tot ce reușești să strângi.

Revizuiește-ți planul economic odată la ceva timp și vezi dacă are nevoie de ajustări.

Gătitul acasă și cumpărăturile din piață sunt o modalitate excelentă de a economisi bani
După ce ai învățat cât de cât să reduci cheltuielile nenecesare, vezi dacă ai putea să adaugi venituri suplimentare de pe undeva. Poate ai câteva lucruri prin casă pe care se adună praful și care-ar putea fi vândute.

Când îți plănuiești călătoria, caută întotdeauna „lucruri gratuite de făcut în…”, alege o cazare care are acces la bucătărie și descoperă cât de multe poți despre piețele locale. Poate fi o adevărată aventură și s-ar putea să-ți placă de mama focului. Caută pass-uri de transport mai ieftin pentru turiști și, înainte să pornești să vizitezi obiective, cumpără de la supermarket gustări și băuturi. Stai departe de capcanele turistice; vei vedea că oricum nu-s așa greu de mirosit.