Radio Simplu

Politica de verificare a faptelor

www.radiosimplu.ro

Ne dorim să fim clari și concreți în privința cuvintelor , titlurilor, adreselor URL și înțelegem că în general cuvintele au cea mai mare putere și acționează în consecință. Redactorii nostri trebuie verifice tot timpul fiecare informație pe care o preiau sau o scriu.

Acest lucru include date de identificare cum ar fi numele , locația , declarații și informații legate de continut. Redactorii verifică informatiile folosindu-se de propria judecată,dar și de principiile din etica politică. Redactorii sunt pregatiti să folosească  informații bazate pe fapte, atât din mediul online cât si oferite de echipa editorială.

Suntem dedicați transparenței surselor și suntem deschiși la critici rezonabile în organizația noastră.

Ne verificăm informațiile amănunțit înainte de a le publica online.

În cazul în care primim o reclamație cu privire la verificarea faptelor pe site-ul nostru , contactăm mai întâi sursa cererii pentru mai multe detalii și informații suplimentare .

Totodata contactăm persoanele și organizațiile care au mai multe informații sau care au experiența cu privire la subiectul respectiv,  dar și  sursele cu experiență în domeniul de specialitate ( articole de stiri  , articole din jurnale stiintifice si medicale , carti , transcrieri ale interviurilor , surse statistice) care au legătură cu subiectul.

Preferăm să folosim informații și surse de date imparțiale , vizualizate de colegii nostri.

De asemenea, îi anunțăm pe cititorii noștri că informațiile și datele obținute din surse, cum ar fi organizațiile politice și partidele unilaterale, ce sunt  evaluate cu atenție.

În funcție de natura și complexitatea subiectului , ceilalți membri ai redacției pot contribui la cercetări suplimentare și pot interveni cu modificări , iar articolul final va trece prin mâinile editorilor noștri.

Orice articol care nu este considerat  valabil cu cerințele noastre de către unul sau mai mulți editori  este supus revizuirii înainte de a fi acceptat pentru publicare.

Ne puteti contacta la adresa de email: [email protected]