Radio Simplu

Probleme grave pentru echipa naționala la Munchen. De ce sunt nevoiți „copiii” lui Iordănescu să rămână în Germania

Echipa națională a României nu se pot întoarce din Germania. Avionul cu care tricolorii ar fi trebuit să aterizeze în România are o defecțiune tehnică. Din acest motiv jucătorii vor rămâne în München. Sosirea echipei naționale este incertă, astăzi, cu un alt avion al companiei Tarom.   Știre în curs de actualizare…

Naționala României nu a reușit să se impună în fața Olandei în meciul de la München și a părăsit EURO 2024. Lotul lui Edi Iordănescu a fost criticat aspru de presa olandeză după eșecul în fața „portocalei mecanice”. Un jurnalist de renume din Olanda, Ruben Winkels, a publicat un articol în Voetbal Primeur, una dintre cele mai citite publicații din țara sa, în care a comentat pe larg meciul de la München cu naționala României. În articolul său, Ruben Winkels i-a etichetat dur pe jucătorii lui Edi Iordănescu.

Analiza meciului de la München Winkels a analizat pe scurt duelul de pe Allianz Arena și a subliniat că victoria olandezilor era meritată încă dinainte de startul partidei. Jurnalistul a atribuit acest lucru valorii echipei antrenate de Ronald Koeman și poziției pe care echipa olandeză o ocupă în clasamentul FIFA, locul 47 în acest moment. “Un pas în direcția corectă este această victorie. Nimic mai puțin, dar nici nimic mai mult. România, o echipă plină de fotbaliști mediocri, este pe locul 47 în clasamentul FIFA. Echipa națională a Olandei era pur și simplu obligată să câștige.

Analiza meciului de la München Winkels a analizat pe scurt duelul de pe Allianz Arena și a subliniat că victoria olandezilor era meritată încă dinainte de startul partidei. Jurnalistul a atribuit acest lucru valorii echipei antrenate de Ronald Koeman și poziției pe care echipa olandeză o ocupă în clasamentul FIFA, locul 47 în acest moment.

“Un pas în direcția corectă este această victorie. Nimic mai puțin, dar nici nimic mai mult. România, o echipă plină de fotbaliști mediocri, este pe locul 47 în clasamentul FIFA. Echipa națională a Olandei era pur și simplu obligată să câștige.

Cu toate acestea, Oranje a jucat bine și a reușit să prevină cu succes orice deteriorare a reputației. Koeman nu a căzut în capcana subestimării, așa cum a făcut-o Frank de Boer împotriva Cehiei la EURO 2021. Și atunci, Oranje era pe partea ‘favorabilă’ a tabloului”, a scris jurnalistul olandez Ruben Wilkens. Înfrângerea în fața Olandei și criticile ulterioare au fost un moment dificil pentru naționala României și pentru suporterii acesteia. Deși echipa lui Edi Iordănescu a reușit să ajungă în optimile de finală, prestația împotriva Olandei a evidențiat limitele și provocările cu care se confruntă echipa națională.