Un catel este fericit atunci cand se simte bine in pielea lui, iar pentru acest lucru o vizita la frizer poate fi un inceput.
Oreo este un catelus tare dragalas de numai 11 saptamani care se bucura de un tratament special intr-o frizerie pentru caini si pisici si care raspunde in cel mai natural mod mangaierilor pe care i le acorda frizerita.
Dragalasenia si bucuria cu care frizerita il primeste in cabinetul ei il surprinde pe micutul patruped care incearca sa se faca inteles prin viu grai.
La acea ora cu siguranta Oreo avea programul de odihna obisnuit de dupa amiaza, iar faptul ca stapana lui i-a stricat oarecum rutina si a trebuit sa ajunga cu el la frizer il face „sa vorbeasca”.
Nu de putine ori patrupedul pare sa „spuna” cuvantul „mama”. E atat de adorabil! Daca aveti animale de companie, probabil ca vorbiti cu acestea.
Nu se stie daca toti cainii si pisicile pot intelege cu adevarat ceea ce spunem, dar vorbind cu ei cu blandete ii putem face fericiti.
Chiar daca pentru Oreo, vizita la frizer a fost o experienta in care nu s-a simtit extrem de confortabil, reactia lui a amuzat-o teribil atat pe frizerita cat si pe stapana lui care a filmat aceste imagini nepretuite.
De ce sa tundem cainele?
Iata numai cateva motive pentru care ar fi bine sa av tundeti cainele, daca inca nu v-ati convins de utilitatea acestei manopere:
– Cainele se racoreste mai usor in timpul caniculei
– Facilitate in toaletarea blanii cainelui
– Previne incalcirea parului si formarea smocurilor
– Se pot observa mai usor parazitii externi in parul scurt
– Se previne aparitia ciuperciilor pe piele, care apar cand umiditatea in blana e crescuta
– La cainii care iubesc apa le este mai usor sa inoate si sa se usuce ulterior
– Pentru a reduce naparlirea si parul imprastiat prin casa
– Pentru a obtine o infatisare cat mai estetica a cainelui, mai ales la rasele care au un anumit standard referitor la aspectul blanii.
Ca in orice actiune pe care dorim sa o desfasuram la nivelul corpului animalului, care nu e o deprindere naturala a lui, animalul trebuie acomodat de cat mai devreme posibil sa stea cuminte si sa accepte tot ceea ce noi dorim sa ii facem. Asa ca daca pana acum deja v-ati periat, spalat pe dinti si taiat unghiile cainelui, e foarte posibil ca el sa accepte bland si tunsul.
Inainte sa ne apucam de tuns trebuie sa inventariem tot ceea ce avem nevoie in aceasta manopera. Si anume:
– Masina de tuns (preferabil speciala pentru caini, care au parul diferit de cel uman)
– Foarfece (de asemnea speciale pentru caini si cu falcile bine ascutite)
– Pieptene simplu (chiar de uz uman) si pieptene sau perie adaptata tipului de par al cainelui
– Masa de toaletat, cu suport pentru prinderea lesei si implicit o lesa scurta, cu care sa legam cainele pentru a sta in picioare si cu capul ridicat.
Dar cum e greu de gasit in fiecare casa un asemenea echipament, putem ruga pe cineva sa ne tina cainele in lesa sau sa sperati ca patrupedul e suficient de ascultator incat sa stea nemiscat, cat il gadiliti peste tot.
Cel mai bine e sa va tundeti cainele intr-o incapere cu gresie sau parchet pe jos, de unde sa puteti strange usor parul, care poate zbura si mai departe de locul unda va desfasurati treaba.
Daca pe jos exista covor atunci indindeti un cearsaf sau o folie de plastic pe o raza cat mai mare.
Inainte de a tunde cainele e foarte important sa il periati si sa ii faceti o baie. Daca prezinta smocuri de par incalcit desfaceti-le pentru a usura tunsul.
Dupa imbaiere uscati-l bine si abia apoi puteti trece la tuns.