Radio Simplu

Reactia acestui HUSKY cand stapanul sau a refuzat sa umple cada

Există câini care iubesc absolut ideea de a juca în cadă.

Acest adorabil Husky pur și simplu nu inceteaza sa latre în semn de protest, deoarece cada lui este goală. Este timpul pentru plimbare, dar el dezaproba planul de actiune al stapanului si doreste doar sa faca baie. E atât de adorabil!

Husky-ul Siberian este un câine considerat a face parte din grupul câinilor de muncă.

Este un câine de mărime medie rapid, suplu și are o eleganță deosebită în mișcare. Siberianul se distinge printr-un corp bine îmblănit, urechi drepte, vigilente și o coadă stufoasă, ca de vulpe.

Pot căra încărcături ușoare, la o viteză moderată pe distanțe lungi.

Proporțiile corpului sugerează un echilibru între putere, viteză și rezistență. Câinele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performanțele sale sunt evidente.

Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structură mai fină, dar de asemenea, puternică și, la fel ca și masculii, dau impresia că forța și rapiditatea lor nu au limite.

Husky-ul Siberian își utilizează cu măsură resursele, economisind cu foarte mare chibzuință energia

Câinii din rasa Husky siberian, renumiţi mai ales datorită ochilor lor albaştri, sunt inteligenţi, sociabili, plini de energie şi au un devotament deosebit faţă de stăpân şi familie.

Aspectul exotic, asemănător cu cel al lupilor, face ca această rasă să fie foarte atrăgătoare pentru mulţi oameni.

Originari, după cum le-o arată şi numele, din Siberia, reprezintă una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. Siberia este o regiune renumită pentru temperaturile extrem de scăzute, ca atare rasa Husky este una puternică şi adaptată acestor temperaturi.

Având o forţă fizică impresionantă, putere de muncă şi abilitatea de a se integra în haite mici, aceşti câini au fost crescuţi de eschimoşi, care îi foloseau pentru a trage săniile, precum şi la vânătoarea de reni. Au fost aduşi în Alaska în anul 1909, potrivit site-ului www.toateanimalele.ro.

În zilele noastre, pe lângă faptul că sunt folosiţi în continuare la tragerea săniilor şi la concursurile de sănii trase de căini, câinii Husky au devenit animale de companie tot mai populare şi mai îndrăgite.

Ochii au formă alungită şi sunt poziţionaţi uşor oblic. Culoarea albastra a ochilor este o caracteristică a rasei, dar nu este obligatorie.

Ochii pot fi, de asemenea, maronii sau de culoarea chihlimbarului. Există exemplare care au un ochi albastru şi unul de culoarea chihlimbarului. Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare, cu vârfurile uşor rotunjite.

Culoarea nasului trebuie să fie în concordanţă cu culoarea de bază a blănii (cei cu blana predominant neagră, cenuşie sau brună au nasul negru, cei cu blana roşcată au nasul maro închis, iar cei albi au nasul rozaliu), potrivit site-ului amintit.

Câini utilitari, de talie medie, au un corp puternic şi musculos. Blana este alcătuită din două straturi şi trebuie să fie plăcută la atingere, cu textura netedă. Culorile acesteia pot varia de la negru până la alb complet.

Blana este uşor de periat şi de îngrijit. Se recomandă perierea săptămânală în cea mai mare parte a anului, precum şi perierea zilnică în perioadele de năpârlire abundentă (primăvara şi toamna).

Câinele din rasa Husky siberian are nevoie de companie, să simtă că face parte din familie. De asemenea, are nevoie de multă activitate fizică, de multă instruire şi de exerciţii pentru a putea fi menţinute un comportament adecvat, sănătatea şi buna dispoziţie.

Deoarece au fost formaţi ca şi câini de tras sania, sunt dotaţi cu rezerve de energie şi rezistenţă.

Ca atare, ar trebui să-şi ia un exemplar Husky numai cei care dispun de suficient timp şi energie pe care să le acorde acestui câine.

Dresajul este dificil, cere multă răbdare şi consecvenţă, deoarece câinii Husky sunt încăpăţânaţi.

Dresajul, ca şi socializarea faţă de oameni şi de alte animale de companie trebuie începute încă de când câinele Husky este pui.