Radio Simplu

Pe asta NU AI FI BĂNUIT-O niciodată! E SURPRINZĂTOR ce s-a găsit în POȘETA Elenei Ceauşescu după ce a fost executată

După ce au ridicat un adevărat imperiu comunist, Elena și Nicolae și-au găsit sfârșitul în decembrie 1989, după ce au fost executați la comandă.

”Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuții dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiană, dar și în opinia publică, și niște reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate și nu numai, dar cu importantă pentru privitori. Întrebarea era simplă și se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă își amintește ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu, la Târgoviște, înainte de a fi impuscată? Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc: ”S-a găsit o iconită, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi”, amintește colonelul în rezervă în cartea ”A fi sau a avea”, conform EVZ.RO.

Citeste si Lucruri neștiute despre Elena Ceaușescu! Imagini inedite cu aceasta din tinerețe. A fost numită „cea mai puternică femeie de pe planetă”

Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, este un personaj marcant al istoriei recente a României. Puțini știu despre aceasta că la un moment dat a fost numită „cea mai puternică femeie de pe planetă”, după Margaret Thatcher.

Elena Ceaușescu s-a născut pe 7 ianuarie 1916, în satul Petrești din Dâmbovița. Se spune că data din certificatul de naștere a fost mutată în anul 1919 pentru ca Elena să nu fie mai în vârstă decât Nicolae Ceaușescu.

Numele din certificatul de naștere este Lenuța Petrescu. Aceasta era cunoscută în satul natal ca „Lenuța lu’ Briceag”.

„În comuna natală nu lăsase prea multe amprente. După Revoluţie, au ieşit la iveală, însă, câteva rumori locale care par să se potrivească perfect personalităţii pe care au cunoscut-o românii: era subţire şi înaltă şi, în sat, i se spunea «Păsărica». I se dusese numele aşa pentru că nu obişnuia să poarte chiloţi. Preotul bisericii ortodoxe din sat spune, însă, că era o fată liniştită şi singuratică, preferând mai degrabă să stea ore întregi în clopotniţa bisericii uitându-se după păsări ori în pădure căutând cuiburi şi pui de veveriţă” – Edward Behr în „Kiss the Hand You Cannot Bite” (Sărută mâna pe care n-o poți mușca)

Elena Ceaușescu a venit la București pe când avea 17 ani. Aceasta a fost angajată ca muncitoare necalificată într-un laborator de pastile. Ulterior, aceasta s-a angajat ca „cusătoreasă începătoare” la fabriva „Lantex”.