Radio Simplu

Insectele – inamicii principali ai culturilor tale. Afla cum le poti combate

Exista o multime de factori care pot influenta gradul de productivitate al unei culturi, ceea ce inseamna ca agricultorii trebuie sa trateze cu o deosebita responsabilitate procesele de semanare si intretinere ale acestora. Este lesne de inteles ca nu este o munca usoara, insa daca nu te dedici suficient, pagubele se pot rasfrange asupra culturii tale pe termen lung. In ciuda proceselor de intretinere realizate la timp, in mod corect (irigare, fertilizare, plantare, indepartarea buruienilor), trebuie sa iei in calcul faptul ca insectele pot avea efecte daunatoare asupra plantelor si a productiei.

In comparatie cu dezastrele naturale pe care nu le poti preveni, aparitia insectelor poate fi usor de combatut prin intermediul unor metode eficiente pe care ti le vom prezenta in continuare.

Metode eficiente pentru prevenirea aparitiei daunatorilor

Pentru a preveni aparitia insectelor daunatoare culturii tale, trebuie sa iei cateva masuri inainte de a ajunge la tratarea acesteia cu diferite tipuri de insecticide. Iata ce trebuie sa faci:

  • Ai grija sa plantezi legumele in tipul de sol potrivit;
  • Pregateste solul pentru plantare si ingrijire;
  • Respecta perioada optima pentru plantare;
  • Pune in aplicare metode de fertilizare a solului ori de cate ori este nevoie;
  • Foloseste soiuri de legume sau hibrizi renumiti pentru rezistenta in fata daunatorilor;
  • Curata periodic culturile de plante afectate;
  • Adapteaza procesul de irigare in functie de tipul de cultura;
  • Curata si igienizeaza constant uneltele de gradinarit.

Care sunt cele mai de temut insecte pentru culturile tale

Insectele afecteaza majoritatea culturilor agricole. Ele actioneaza de obicei primavara si toamna, dar pagubele pe care le creeaza sunt extrem de mari. Din cauza actiunii lor, initial tesutul frunzelor si tulpina sunt afectate, urmand ingalbenirea si la final uscarea. In cele din urma, consecintele se reflecta asupra plantelor in cazul in care nu sunt folosite insecticidele.

  • Culturile de cartofi: gandacul de Colorado;
  • Culturile de rapita, legume din familia Brassicaceae, mustarul alb: tantarul silicvelor, gandacul lucios, viespea rapitei, gargarita patata, gargarita semintelor, gargarita tulpinilor de rapita;
  • Culturile de cereale: afidele, gandacul balos;
  • Culturile de porumb: sfredelitorul porumbului.

Mospilan 20 SG – unul dintre cele mai eficiente insecticide

Mospilan 20 SG face parte din categoria insecticidelor eficiente care reusesc fara doar si poate sa castige batalia cu insectele daunatoare. Este ideal atat pentru culturile de legume, cat si pentru pomicultura,  viticultura sau floricultura.

Mospilan 20 SG – preparare

Printre cele mai importante avantaje pe care le prezinta acest insecticid se numara efectul mentinut pentru o lunga perioada de timp (2-3 saptamani). Mai mult decat atat, el nu poate fi indepartat de ploaie sau apa folosita in irigatii. In functie de tipul si de dimensiunea culturii, se folosesc 10-30 litri de apa la care se adauga un plic de 3 grame Mospilan.  Dupa aplicare, plantele absorb rapid solutia. Mospilan 20 SG are efect garantat asupra oricarui tip de cultura.

Atentie! Nu recolta fructele sau legumele mai devreme de 7 zile de cand ai aplicat tratamentul.

Unde gasesti Mospilan 20 SG la pret avantajos

Cropmarket este un magazin online agricol care pune la dispozitia clientilor sai diferite produse utilizate in agricultura, printre care si insecticidul Mospilan 20 SG 3 g, la un pret avantajos.

Asadar, daca te confrunti cu aparitia insectelor in culturile tale, speram ca aceste sfaturi ti-au fost de ajutor si ca vei castiga lupa cu acesti daunatori. La cat mai multe recolte bogate si sanatoase!