Radio Simplu

Drama neștiută a lui Laurențiu Reghecampf: Pierderea fiicei sale, Analisa Cristina

Laurențiu Reghecampf, cunoscut antrenor de fotbal, ascunde în spatele succesului său profesional o durere profundă și personală. Cu aproape 27 de ani în urmă, acesta a trecut printr-o tragedie care i-a marcat viața pentru totdeauna: pierderea fiicei sale, Analisa Cristina. În cadrul unui podcast moderat de Adrian Cristea, cunoscut drept Bursucu de la Kanal D, Reghecampf și-a deschis sufletul și a vorbit despre acest episod devastator din viața sa. Drama neștiută a lui Laurențiu Reghecampf În urmă cu 27 de ani, viața lui Laurențiu Reghecampf și a fostei sale soții, Mariana Pfeiffer, a fost zguduită de vestea că fiica lor, Analisa Cristina, suferă de o boală rară, Tetralogia Fallot. Această afecțiune gravă a inimii, caracterizată printr-o malformație care împiedică inima să funcționeze corect, a fost descoperită la doar câteva luni după nașterea fetiței. Semnele bolii au apărut când micuța avea trei luni, manifestându-se prin învinețirea buzelor în timpul hrănirii. Pierderea fiicei sale, Analisa Cristina Laurențiu și Mariana au fost nevoiți să facă față unei realități dure.

După luni de tratamente și speranțe, au decis să o opereze pe fiica lor la Cluj, în speranța că intervenția chirurgicală va corecta malformația inimii. Din nefericire, după operație, Analisa Cristina a făcut pneumonie, iar medicii nu au reușit să o salveze. Durerea acestei pierderi a fost imensă, iar Reghecampf a mărturisit în podcast că rămâne o rană deschisă în sufletul său, chiar și după atât de mulți ani. Laurențiu Reghecampf a vorbit deschis despre dificultățile prin care a trecut împreună cu fosta sa soție în acea perioadă. „Am avut o fetiță împreună, la 25 de ani. A fost o perioadă grea pentru că, undeva pe la 3 luni după ce se născuse, momentul când îi dădea lapte se învinețea, se învinețeau buzele, adormea cu biberonul. Ne-am dus la un control și ni s-a spus că suferă de o boală foarte rară, se numea Tetralogia Fallot.

Inima nu a fost împărțită corect în cele 4 camere și trebuia după o perioadă să fie o intervenție chirurgicală pentru a se corecta acest lucru. Am făcut tratament câteva luni și la vârsta de un an și o lună am hotărât să operăm la Cluj. Au operat-o, a fost bine, dar pentru o astfel de intervenție trebuia să lase rana deschisă 24 de ore. A făcut pneumonie după operație și nu au mai putut să o salveze. Eu spun exact ce ni s-a spus nouă după operație”, a povestit antrenorul.

Medicul nu a detectat această problemă în timpul sarcinii, iar vestea a venit ca un șoc pentru tinerii părinți. „Am judecat foarte multe lucruri când am trecut prin acele momente, dar n-ai cum să scoți pe cineva vinovat. Dificil a fost că nu ni s-a spus de dinainte. Problema ne-a fost comunicată la câteva luni. Poate atunci nu existau metodele care există azi. Astfel de probleme pot fi corectate și în timpul sarcinii. La toate controalele la care mergeai ca să te asiguri că este în regulă sarcina nu ni s-a spus niciodată că are o probleme la inimă. Acest detaliu a fost șocant. Nici n-am aflat de la doctor, am aflat dintr-o greșeală. Au fost 7 luni până la intervenție, dar nici nu se putea interveni la vârsta de sub un an. Boala nu se manifesta foarte grav. În afară că obosea foarte repede și i se schimba culoarea la buze nu avea nimic. A fost o perioadă dificilă, mai ales după. Luca s-a născut la 4-5 ani diferență”, a mai spus acesta.  În ciuda tragediei, Laurențiu Reghecampf a reușit să găsească puterea de a merge mai departe: