Radio Simplu

DOLIU URIAȘ în lumea teatrului! Actorul Eduard Marinescu a murit la doar 61 de ani

Actorul Teatrului Național Târgu Mureș, Eduard Marinescu, a încetat din viață la vârsta de 61 de ani. Vestea tragică a fost dată chiar de foștii săi colegi, fără ca aceștia să dezvăluie și cauzele decesului.

„Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020)”.

Eduard Marinescu jucat alături de actorii Generației de Aur a teatrului, a avut-o parteneră de scenă pe însăși mama lui, actrița Lidia Roșca-Marinescu, a jucat apoi alături de generațiile care au urmat, dar a jucat și online, cum o cer acum vremurile.

Actorul s-a născut la Bucureşti pe data de 10 iunie 1959. El s-a alăturat echipei Teatrului Național Târgu Mureș la 1 iulie 1985 şi a rămas loial scenei târgumureșene întreaga sa carieră, jucând în peste 60 de spectacole.

Eduard Marinescu, cele mai importante roluri

Dintre cele mai importante roluri jucate de Eduard Marinescu sunt Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).