Dansul este unul dintre cele mai elegante sporturi pe care le putem practica, si chair daca nu o facem la nivel profesionist cu totii iubim sa dansam fie in public fie siguri in casa.
Persoanele care danseaza suficient de energic pentru a simti cum le creste rata cardiaca beneficiaza de o forma de antrenament fizic excelenta, care tonifica musculatura, intareste oasele si creste rezistenta la efort.
Iar pentru ca dansul implica distractie, are un efect tonic si asupra psihicului. Iar beneficiile acestuia nu se opresc aici.
Imbunatatirea flexibilitatii corporale
Flexibilitatea este o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii fizice, iar dansul se foloseste intocmai de aceasta calitate a corpului omenesc.
Majoritatea cursurilor de dans incep cu exercitii de intindere pentru incalzire, care sa permita efectuarea de miscari cat mai complexe, ce angreneaza toate grupele majore de muschi.
In timp, dansatorii reusesc sa isi contorsioneze cu usurinta trupul, tocmai pentru ca si-au imbunatatit constant flexibilitatea prin miscari de dans cat mai ample si solicitante.
Cresterea fortei corporale
Forta corporala este definita ca fiind capacitatea muschilor de a opune rezistenta unei alte forte. Dansul dezvolta musculatura, fortand-o sa sustina propria greutate corporala a dansatorului.
In plus, numeroase stiluri de dans (inclusiv baletul) implica efectuarea de sarituri in aer, miscari ce solicita intr-o mare masura muschii picioarelor.
In clipul postat mai sus il vedem pe un barbat putin mai grasut care intra pe ringul de dans, moment in care toti cei prezenti cred ca o sa se faca de ras.
Insa cand muzica incepe si barbatul isi incepe dansul ii lasa pe toti cei prezenti fara cuvinte.
Cu siguranta de-acum se vor gandi de doua ori inainte sa mai judeci pe cineva la prima vedere!