Radio Simplu

Un cameraman de la Asia Express a rupt tacerea. Ce se intampla, de fapt, in culisele emisiunii de la Antena 1

”Asia Express” este un show televizat care a ”produs” rating, iar telespectatorii doresc sa afle, bineinteles, toate amanuntele din culisele emisiunii. Lucian Voicu – 30 de ani, operator de imagine la Asia Express – face meseria asta de cinci ani. Initial, Lucian  a lucrat ca asistent de camera la filme si seriale, dar si in montaj.

Drumul lui Lucian catre Asia Express a inceput inca din primul sezon, consemneaza vice.com. In perioada octombrie-decembrie 2018, Lucian Voicu a filmat intre 10 si 12 ore pe zi. O caldura ca-n iad, carand pe umeri o camera de peste zece kilograme. Dimineata, trezirea se facea la cinci dimineata. Pauza insemna mancare si odihna, in restul timpului alergand alaturi de concurenti. Dar nu oricum, ci in tacere, atent ca nimeni sa nu ii simta prezenta la TV. Vice.com l-a intrebat pe Lucian cum a fost la Asia Express.

Care este cel mai greu lucru pe care l-ai facut in acest sezon?

”Fara doar si poate a fost misiunea cu urina de vaca, cand concurentii trebuiau sa bea cate un pahar. Initial am crezut ca Morodan si Telespan vor refuza sa o faca, pentru ca aveau si aceasta optiune, si vor prefera sa fie penalizati. N-a fost asa! S-a vazut si pe TV ca in momentele alea o mana o tineam pe camera si alta la gura. Ficatul meu e mai sensibil si cand am vazut ce trebuie sa faca, a fost foarte greu”.