Radio Simplu

Ce i-a spus mama lui Emmanuel lui Brigitte Macron când a pus ochii pe fiul ei?

Odată ce a candidat la alegerile prezidențiale în Franța, viața lui Emmanuel Macron a fost atent studiată de toată lumea. Pas cu pas, toate amănuntele din viața lui au fost expuse, presa ”neiertând” relația ciudată cu o femeie mult mai în vârstă. Totul a fost cu atât mai scandalos cu cât iubirea lor a început pe când ea era profesoară, iar el elevul ei.

Îi despart 25 de ani, dar asta nu i-a despărțit nicicând. Nici măcar la începuturi, când ea era profesoara lui de literatură franceză, într-un liceu din Amiens, căsătorită și cu doi copii, iar el elevul ei de doar 17 ani. Idila s-a înfiripat pe nesimțite și i-a luat mințile atât maturei Brigitte, cât și adolescentului Emmanuel.

Nimic n-a contat, nici faptul că fiica ei, de-o seamă și-n clasă cu Emmanuel, și-a dat seama de ce se întâmplă între ei, nici când părinții lui au rugat-o pe Brigitte să renunțe la relație. Căci da, după cum se arată în documentarul ”Brigitte Macron: A french novel”, părinții lui Emmanuel Macron au implorat-o pe Brigitte să le lase copilul în pace, măcar până ajunge la vârsta majoratului.

Răspunsul lui Brigitte la rugămintea socrilor

Care a fost răspunsul lui Brigitte? ”Nu vă pot promite nimic!” Și chiar așa a fost, idila lor n-a încetat. Chiar dacă Brigitte a fost părăsită de bărbat, și blamată de fetițele ei, aceasta nu s-a dezis de iubirea pe care i-o purta tânărului Emmanuel Macron. Aceeași iubire, cu aceeași intensitate, este și astăzi între președintele Franței și prima-doamnă. El e șeful statului, dar ea mâna lui dreaptă.

L-a susținut pe parcursul campaniei electorale și s-a lăsat terfelită de toate ziarele din lume, care titrau despre iubirea lor interzisă, dar despre imoralitatea profesoarei care și-a sedus elevul. Din fericire, francezi au început să accepte cuplul prezidențial și că chiar să-i placă împreună pe Brigitte (66) și Emmanuel Macron (41).