Radio Simplu

Casele Andreei Esca

GALERIE FOTO (4)

Acum 10 ani, Andreea Esca si-a implinit cel mai mare vis. A reusit sa isi cumpere o casa cu aspect aristocratic pe care o viza inca de pe bancile facultatii si care a fost intre timp retrocedata spre vechii proprietari. Acesta a fost locul perfect pentru ea si pentru familia ei numeroasa.

Povestea acestei case nu a fost insa atat de fericita. In anul 2005 Andreea Esca a fost chemata la tribunal deoarece RA-APPS o anunta de faptul ca vanzatorul avea inca o serie de incurcaturi cu ei, motiv pentru care trebuia sa se prezinte. Conflictul s-a incheiat mult mai tarziu, atunci cand dupa numeroase termene si instante, institutia a renunta complet la proces.

Atunci cand aceasta problema s-a terminat a aparut alta. Casa a fost retrocedata pe parti iar o persoana detinea anexele vilei si nu voia sa vanda partea sa prezentatoarei de la PRO TV. Chiar daca Andreea i-a oferit inclusiv un apartament mare intr-o zona similara, dar si foarte multi bani, proprietarul nu a renuntat la cele doua camere. Proprietarul parea atasat de locul acesta si de aceea refuza, in ciuda traiului greu, sa accepte ofertele prezentatoarei. Timp de multi ani au avut loc negocieri pe baza acestui subiect si in final Andreea a reusit sa cumpere si anexele si sa renoveze aceasta casa. Acum familia sa se bucura de o casa uriasa, refacuta complet si evaluata la 350000 de euro.

O alta casa, in Armeneasca
Andreea si sotul sau au cumparat o casa superba amplasata in zona Armeneasca din Bucuresti. Aceasta cladire este unica in Bucuresti datorita stilului si detaliilor sale estetice si este considerata cea mai frumoasa casa a orasului. Cladirea a fost evaluata la cateva sute de mii de euro.

Casa aceasta unica poate sa aminteasca multora de cladirile cu specific industrial din secolul XIX sau de arhitectura oraselor hanseatice, pentru ca foloseste caramida aparenta. Casa este formata dintr-o combinatie de elemente ceramice si culori inedite, iar modul in care arcele se imbina cu elementele decorative exotice si atipice, sunt specifice arhitecturii franceze tipice Bucurestiului de la finele secolului XIX. Din nefericire s-au facut si interventii absolut neinspirate si ferestrele sunt acum moderne ceea ce a afectat in foarte mare masura decorul neobisnuit al fatadelor.

O casa rustica la Porumbacul de Sus, Sibiu și un hotel în Cluj Napoca
Andreea Esca a cumparat si o casa la poalele muntilor Fagaras, mai exact in Porumbacul de Sus. In prezent, o alta investitie de mare anvergura a familiei este hotelul din Cluj Napoca, de langa catedrala. Andreea si sotul sau au cumparat un teren in centrul Clujului pe care este construita o cladire istorica iar pentru ca nu o pot darama o vor renova si transforma in hotel.

Un apartament in Franta si vila la Snagov
La acest imperiu imobiliar se adauga si apartamentul din Franta, din Neully sur Seine, aflat pe numele lui Alexandre Eram. Locuinta este intr-un cartier select, intr-o locatie in care un apartament are pretul de 800.000 de euro. Andreea Esca si sotul sau au si o proprietate in apropierea lacului Snagov.