Radio Simplu

Un fost ministru al Sănătății a murit din cauza Covid-19, în timp ce era arestat pentru corupție

Un fost ministru guatemalez al sănătăţii, Jorge Villavicencio, a murit din cauza coronavirusului contractat în timp ce se afla în arest preventiv pentru corupţie, a informat marţi o sursă medicală, notează AFP.

Jorge Villavicencio a murit în cursul nopţii de luni spre marţi “din cauza complicaţiilor legate de COVID-19”, a anunţat într-un comunicat Spitalul Roosevelt (în vestul capitalei Ciudad de Guatemala), unde fusese internat de peste zece zile, transmite Agerpres.

Fostul ministru al sănătăţii s-a predat justiţiei la sfârşitul anului trecut şi de atunci a fost ţinut închis într-o cazarmă a armatei, la Ciudad de Guatemala.

El era pus sub acuzare pentru mai multe cazuri de corupţie din timpul mandatului preşedintelui Otto Pérez (2012-2015). Acesta din urmă, de asemenea acuzat de corupţie, se află şi el în arest preventiv.

Parchetul special împotriva impunităţii (FECI) l-a acuzat pe Jorge Villavicencio că a fost implicat într-o reţea infracţională constituită pentru a strânge sume de bani în valoare totală de peste 7 milioane de dolari cu ocazia atribuirii unor contracte pentru diverse lucrări în spitale.

Fostul ministru era, de asemenea, suspectat că a favorizat unele companii farmaceutice pentru furnizarea de medicamente şi a atribuit locuri de muncă în ministerul său la recomandarea unor deputaţi.

În ultimele patru luni, Guatemala (ţară cu aproape 17 milioane de locuitori) a înregistrat oficial 39.039 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 1.502 de persoane au decedat.

Sursa: Agerpres