Radio Simplu

6 mituri foarte răspândite despre parfumuri pe care ar trebui să le cunoască atât bărbații cât și femeile

Atunci când vine vorba despre parfumuri, sunt foarte multe lucruri pe care le poți auzi de la prieteni, le poți citi în reviste sau pe internet. Multe dintre acestea nu au însă o bază foarte solidă, iar unele sunt chiar neadevăruri.

Pentru că astfel de mituri te pot induce în eroare atunci când vrei să îți cumperi un parfum, ar trebui să separăm adevărul de ficțiune.

6 mituri despre parfumuri pe care ar trebui să le știi:

Un parfum bun este scump

În mod evident, acest mit nu se oprește numai la discuția despre parfumuri, ci se aplică în orice domeniu am privi cu atenție. Gândirea generală este că prețul dictează și calitatea unui produs, fie că este alimentar, fie că este vorba despre un gadget, o piesă de mobilier sau chiar despre un parfum.

Această idee este falsă, pentru că poți găsi o mulțime de parfumuri de calitate, care nu au un preț care te-ar face să te gândești de două ori înainte dacă merită sau nu o astfel de investiție.

De cele mai multe ori, prețul pentru un parfum nu este dictat doar de procesul de fabricație și de brand, dar și de cererea și oferta de pe piață.

După aplicarea parfumului, pielea trebuie frecată ușor

Ai văzut și probabil ai și făcut acest lucru de mult ori atunci când ai aplicat parfum pe încheieturile mâinilor. Crezând că așa vei trezi mai repede aroma parfumului, freci încheieturile între ele, însă acest lucru este fals și o spune chiar specialistul francez în producția de parfumuri, Yann Vasnier.

Dimpotrivă chiar, atunci când freci zonele peste care tocmai ai aplicat un parfum, vei amesteca aroma parfumului cu uleiurile naturale ale pielii tale, ceea ce va denatura sensibil mirosul original.

Unele accente sunt doar pentru femei, altele doar pentru bărbați

Este o idee preconcepută care spune că parfumurile se împart în două mari categorii: pentru femei și pentru bărbați. Însă acest lucru este fals, pentru că deși există anumite arome care în mod tradițional sunt văzute ca fiind masculine, precum moscul sau lemnul de santal, nu există arome exclusiv bărbătești sau pentru femei.

Dacă o aromă te atrage în mod special și îți vine de minune, eticheta nu trebuie să îți dicteze cine are sau nu dreptul să poarte respectivul parfum.

Nu mai simți aroma parfumului pentru că te-ai dat cu prea mult

În primul rând, nu vrei ca lumea să știe cu cinci minute înainte să intri într-o cameră că ești în zonă, din cauza cantității uriașe de parfum pe care ai folosit-o înainte să pleci de acasă. Însă, dacă ți se întâmplă să nu mai simți aroma parfumului tău, uită de mitul care spune că te-ai dat cu prea mult și astfel te-ai obișnuit cu mirosul și organismul tău îl ignoră.

Pur și simplu parfumul tău are o problemă, pentru că el ar trebui să se simtă în orice clipă.

Fiolele de testare au aroma mai puternică decât parfumul în sine

Dacă există cazuri în care parfumul care vine într-o fiolă de testare pare mai intens decât aceeași marcă la sticla de 100 ml, acest lucru nu vine din laborator, ci mai degrabă este provocat de modul în care cele două au fost păstrate în tot acest timp și cât de multă expunere la lumină a existat.

Durata de viață a unui parfum este de trei ani

Acesta nu este un mit în totalitate, însă nici adevărat cu totul. Un parfum poate expira, dar aici revenim la punctul anterior. Dacă nu este ținut în condiții corecte, un parfum va expira chiar și înainte de termen, mai ales dacă a fost expus des la soare, la lumină și la căldură. Ține-ți parfumurile într-un dulap, la umbră și răcoare, pentru a te bucura mai mult timp de ele.