Radio Simplu

Vinul evacueaza toxinele din ficat

Încă din vremea Antică vinul a fost considerat o băutură delicioasă și foarte sofisticată la care nu avea acces toată lumea.

Acesta în zilele noastre poate să fie alb, roz, roșu, negru, sec, demi sec, demi dulce, dulce și nu numai.

Dar pe lângă gustul bun pe care îl are și pe lângă utilizarea lui la petreceri sau chiar la mese obișnuite, vinul are proprietăți curative despre care se știa chiar și acum sute de ani.

Așa se face că spre exemplu Hipocrates propunea vinul în cazul tratării plăgilor ușoare, a pneumoniilor sau a mușcăturilor de șarpe.

Mai târziu Louis Pasteur a spus despre vin că el ar fi cea mai curate și mai sănătoasă băutură pentru organism.

Dar odată cu trecerea anilor vinul a dovedit că este bun în mult mai multe situații decât cele expuse mai sus.

Acesta este foarte bun în cazul persoanelor de vârsta a treia, mai ales că ei riscă cel mai mult să sifere din cauza demenței sau a celor care se află în convalescență.
Vinul mai este bun și pentru femeile care tocmai au născut, pentru persoanele care suferă din cauza anemiei.

De asemenea, cei care nu au poftă de mâncare sau au probleme cu circulația sangvină pot să îl folosească.

În cazul particular al vinurilor albe, ele sunt foarte eficiente pentru eliminarea din organism a toxinelor.

În acest fel vinul alb va putea să îmbunătățească procesul de metabolizare al produselor consumate, reduce din balonări respectiv, este foarte bun pentru sistemul digestiv în general.

Vinul roșu este foart bun pentru problemele cardiace, pentru circulația sângelui, pentru funcționarea optimă a creierului.

Doar că e nevoie ca acesta să fie consumat doar în cantități moderate și mai ales, să fie făcut în casă, sau să fie natural, fără adaosuri, dacă este cumpărat.

Vinul este mai bun și mai eficient pentru problemele de sănătate dacă este consumat în cantități mai mici.

La aceste concluzii și nu numai, au ajuns specialiști care au fpcut timp de mai mulți ani cercetări legate de efectele consumului de vin asupra organismului uman.

Astfel, oamenii care beau câte puțin vin de calitate periodic, sunt mult mai sănătoși și în general, au o stare de spirit mai bună.

Ba chiar mai mult, aceștia pot să trăiască mai mulți ani datorită acestui obicei. De asemenea, specialiștii menționează că în special vinul roșu poate să reducă riscul apariției cancerului.

Acesta conține anumite subtanțe chimice care favorizează procesul de prevenire a bolii.

În plus, în mod automat, cei care obișnuiesc să bea vin, cu moderație, au în general un stil de viață mult mai sănătos și mai ordonat decât cei care preferă berea sau băuturile spirtoase.

Astfel ei nu fumează atât de mult, consumă mai multe produse alimentare naturale, neprocesate, fac mișcare în mod regulat.

Pe de altă parte, dacă se va face abuz de vin, indiferent de starea acestuia, persoanele respective riscă mai mult să dezvolte anume o formă de cancer care afectează cavitatea bucală sau chiar gâtul.

Dar în restul cazurilor de cancer, vinul este mai mult decât o băutură savuroasă și nobilă.