Radio Simplu

Sfecla roșie – benefică pentru organism dacă o folosim corect

Sfecla roșie este un aliment foarte bun din care se pot face o mulțime de bucate gustoase și foarte sănătoase datorită mulțimii de vitamin și de minerale pe care le conține.

În sfecla roșie găsim tot complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina A, dar și potasiu, mangan, magneziu, fosfor, iod, calciu, fier, dar și foarte mulți antioxidanți.

Este utilizată pentru că ajută în cazul formelor de cancer, dar și în cazul diabetului, a hepatitei, a gastritei, a problemelor de tensiune, și desigur a anemiei.

Cel mai des putem să pregătim cu ajutorul sfeclei roșii salate proaspete. Dar aceasta este foarte bună și dacă este stoarsă pentru sucurile naturale.

Foarte delicioase mai sunt și piureurile din sfeclă roșie sau supele fierbinți.

Dacă este consumată constant, sfecla roșie poate să reducă nivelul zahărului din sânge. De asemeena, ea rămâne la fel de eficientă și pentru cazurile în care apar complicații din cauza lui, cum ar fi problemele cardiovasculare.

În special sucul din sfecla roșie te va ajuta să ai un ficat puternic și sănătos. Acesta oferă posibilitatea ficatului să regenereze.

În acest fel, boli precum hepatita cronică, nu mai pot să evolueze spre versiuni mai complicate ca ciroză, sau chiar cancer hepatic.

Acest lucru este posibil pentru că sfecla roșie are proprietăți antitumorale și din acest motiv specialiștii o recomandă pentru prevenirea sau chiar pentru tratarea tumorilor canceroase.

Antioxidanții sfeclei roșii sunt foarte puternici și în cazul cancerului de colon, rectal, pulmonar, gastric sau chiar leucemii.

Am menționat mai devreme că în sfecla roșie găsim mult fier, magneziu și vitamina B. Aceste componente favorizează ameliorarea simptomelor pe care le au gastrita acidă, hipertensiuneasau anemia.

În cazul în care nu îți place gustul natural al sfeclei roșii stoarse, poți combina sucul ei cu cel de mere sau cu cel de morcovi.

Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să avem grijă la cantitatea de suc de sfeclă roșie consumat. De exemplu, 250 de ml înseamnă 2 căpățâni de sfeclă, cee ace reprezintă porția pentru o zi întreagă.

În cazul în care știi că suferi din cauza pietrelor la rinichi sau că ai tensiunea mica sau instabilă, ar fi bine să eviți ăn general consumul de sfeclă, sub orice formă.

Se cunosc și cazuri în care sfecla roșie poate să provoace alergii. Cel mai important semn în acest caz este durerea de burtă, manifestată sub forma crampelor abdominale.

Dar sfecla roșie este foarte bună și pentru cazurile în care nu suferi de nicio boală gravă ci doar ești epuizat din punct de vedere fizic.

Sucul de sfeclă roșie este un foarte bun energizant natural. Ca să te bucuri de cât mai multe efecte positive în acest sens, este recomandat să bei sucul de dimineață.

Și nu în ultimul rând, sflca roșie este foarte bună pentru uzul extern. În cazul problemelor pielii, aceasta ajută foarte mult la tratarea coșurilor.

De asemenea, datorită sfeclei roșii femeile pot să scape de surplusul de celulită și în plus să aibă pielea mai catifelată și mai luminoasă.

Dacă ai suficient curaj, îți poți schimba culoarea părului cu ajutorul sfeclei roșii.