Radio Simplu

VIDEO N-o să-ți vină să crezi! Cum a ajuns să arate Costel Busuioc și ce meserie are acum ”Pavarotti din Carpați” a renunțat la amantă pentru nevastă

GALERIE FOTO (2)

În urmă cu mai bine de 10 ani, Costel Busuioc, un muncitor român plecat în Spania să asigure un trai mai bun familiei de acasă, uimea Europa, după participarea la concursul muzical Hijos de Babel.

Astfel că, povestea lui Costel Busuioc, supranumit şi ‘zidarul-tenor’ a făcut rapid înconjurul lumii, după ce acesta a câştigat concursul din Spania, Hijos de Babel. Premiul primit de Costel a constat în suma de 100.000 de euro şi un contract cu o importantă casă de discuri, fapt ce a schimbat radical viața românului, în acel moment.

Însă, viața lui Costel Busuioc nu s-a transformat așa cum spera. După câteva momente de celebritate, lumea a uitat de muncitorul cu voce de aur.

După mai multe încercări de a deveni celebru, Costel s-a întors în România, lângă familie, iar celebritatea mult visată a rămas doar un vis apus. Costel a intrat într-un con de umbră, iar în prezent cântă în corul unui biserici pentru a-și satisface nevoia de muzică.

Cine este Costel Busuioc
Costel Busuioc, supranumit ”Pavarotti din Carpați”, s-a născut într-o familie modestă, la 21 octombrie 1974, în localitatea Goruni, județul Iași. A fost al doilea copil a lui Constantin și al Georgetei. Au fost 11 copii în familie. Tatăl a fost șofer și era mai mult plecat de acasă. Costel Busuioc a copilărit într-o casă izolată, fără apă curentă și fără curent electric. El a povestit că tatăl era violent și îl bătea. De aceea, la vârsta de 14 ani (terminase doar 8 clase), Costel Busuioc fuge de acasă și se refugiază în cealaltă parte a țării, în satul Reea, județul Hunedoara, unde găsește adăpost la o misiune ”Oastea Domnului”. A lucrat la o firmă de curățenie, a fost cioban și cantor la capela spitalului de bătrâni din orașul Ciacova. În 2006, a plecat în Spania, ca zidar.

În 1998, la 24 de ani, o cunoaște pe Daniela cu care se va căsători în același an. Se vor stabili în localitatea Ghilad, județul Timiș. Cei doi au împreună patru copii: Tabita, Daniel, Sara şi Rebecca.

Costel Busuioc după concursul „Hijos de Babel”
Viaţa lui Costel Busuioc nu s-a schimbat atât de mult cum a sperat, după ce a câştigat în martie 2008 concursul „Hijos de Babel”. Povestea lui, a unui zugrav emigrant care cântă pe schele cu o voce de excepţie, a impresionat publicul spaniol care l-a votat ca fiind cel mai bun din concurs. Se ocupau de el stilişti, o armată de profesionişti. După doi ani de la momentul incredibilului succes, a mai slăbit, şi-a schimbat frizura şi a luat lecții pentru a cânta profesionist.

Din banii câştigaţi după concurs, sub 100.000 de euro, după cum a declarat, Costel Busuioc şi-a cumpărat un teren de 5.000 mp lângă Arad, o maşină Opel Zafira, dar a locuit cu chirie în Timişoara. El a povestit că a achiziţionat terenul nu pentru a construi o casă -ar fi fost prima din viaţa familiei lui- ci ca o investiţie din care să câştige mai mulţi bani. Asta gândea Costel Busuioc în 2008, dar criza l-a lovit în plin şi nu a putut vinde terenul care i-ar fi adus bani pentru un trai decent, scrie Click.