Radio Simplu

Vești bune: Australia a găsit o metodă de a proteja apa de poluarea cu plasticși noi putem să îi urmăm exemplul

Intr-o lume tot mai preocupata sa gandeasca idei pentru a stopa efectele pe care poluarea le are asupra planetei, Australia a venit cu o solutie care impiedica deseurile plastice sa ajunga in apa.

In vara anului trecut, autoritatile din oraselul australian Kwinana au instalat un sistem nou de filtrare a apei din rezervele Henley. Unul extrem de simplu si care s-a dovedit a fi de mare ajutor. Atat guvernul, cat si cetatenii, au putut observa beneficiile, noteaza Bright Side.

O inovatie prietenoasa cu mediul, aceasta impiedica deseurile plastice sa ajunga in apa.

Inventia este compusa dintr-o plasa dispusa la iesirea tevilor de drenaj, ajutand la capturarea resturilor mari de gunoaie. Astfel, este protejat mediul impotriva plasticului si a contaminarii. Aceste tevi extrag apa din zonele rezidentiale din apropiere si o elibereaza in cele naturale, insa fara sa mai fie plina de gunoaie.

Cand plasele se umplu, acestea sunt ridicate si duse intr-un container special unde se sorteaza pentru reciclare.

Dupa instalarea a doar doua sisteme, autoritatile au fost uimite de rezultate, reusind sa stranga peste 350 de kilograme de deseuri in doar cateva saptamani. Astfel s-a luat decizia instalarii acestei inventii in tot orasul pentru a minimaliza efectele poluarii in mediu.

Desi costa 10.000 de euro, investitia se amortizeaza pentru ca nu vor mai trebui platiti oameni care sa stranga permanent gunoaiele.