Radio Simplu

Ora de vara 2019. Ce se întâmplă cu schimbarea orei în acest an. Decizia este a Comisiei Europene

Ora de vara 2019 se apropie cu pasi repezi! In ultima saptamana din luna martie vom da ceasurile in fata cu o ora, astfel ca ne vom bucura de mai multa lumina solara.

Ora de vara 2019. Pana in martie 2020, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie sa comunice pana in aprilie daca intentioneaza sa aplice in mod permanent ora de vara sau pe cea de iarna.

Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc in ultima duminica din martie 2021, (fiind ora de vara). Tarile care vor dori sa treaca permanent la ora de iarna, vor putea face acest lucru in ultima duminica din octombrie 20121, scrie realitatea.net.

Schimbarea pe care orice roman va trebui s-o faca in mod obligatoriu se va produce pe 31 martie, cand ora 4 va deveni ora 5. Vom reveni la ora de iarna abia pe 27 octombrie, cand, invers, ora 5 va deveni ora 4, recuperand ora pierduta pe 31 martie.

In fiecare an, in ultima duminica a lunii martie, romanii isi dau ceasul cu o ora inainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00. Din acest motiv, ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore; ceasurile se vor da inainte in acelasi moment in toate tarile Uniunii Europene.