Radio Simplu

Vestea tristă a dimineții. CINE e în stare gravă din cauza coronavirusului

O fetiță de trei ani din localitatea Băilești, Dolj, a fost internată în stare gravă, iar medicii au descoperit că are virusul SARS-COV-2.

Copila a fost internată la secția de Pediatrie a Spitalului Băilești, după ce a avut convulsii. Acolo a fost testată iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferată apoi la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

Părinții ei, precum și cei șapte frați, sunt acum suspecți de COVID-19, la fel și mătușa ei alături de care fetița este internată.

Se pare că micuța ar fi intrat în contact cu mai multe rude care au venit din Italia în urma cu două săptămâni și este posibil ca virusul să-l fi luat atunci.

Primarul localității a spus că vor fi testate toate persoanele din locuința fetiței și se vor lua măsurile necesare, potrivit Antena3.

Coronavirus în România, 21 august 2020. Un număr de 1.392 noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore din 25.363 teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,48% pozitivare, în uşoară scădere faţă de până acum, iar 42 de oameni au murit în același interval, din cauza acestei maladii, anunță, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.