Radio Simplu

Are 24 de ani şi s-a căsătorit cu verişoara lui, în vârstă de 81 de ani. Care e motivul pentru care a făcut asta şi ce spun vecinii săi

Un tânăr din Ucraina a ajuns în atenția autorităților după ce s-a căsătorit cu verișoara lui, în vârstă de „doar” 81 de ani.

Chiar dacă se spune că dragostea nu are vârstă, oamenii legii au investigat cuplul și au ajuns la concluzia că în spatele deciziei de a-și uni destinele stă un motiv care nu are nicio legătură cu săgeata lui Cupidon.

Se pare că bărbatul a făcut acest pas din dorința de a scăpa de serviciul militar în momentul în care oficialii încearcă să îl recruteze. Potrivit unui comisar, întrucât are în grijă o persoană cu dizabilități, nimeni nu îl poate obliga să se înroleze.

Situația se schimbă radical, însă, dacă se dovedește că pe Alexander Kondratyuk și Zinaida Illarionovna nu îi leagă nimic altceva decât certificatul de căsătorie, relatează Daily Mail.

„Dacă se dovedește că nu este un mariaj valid și că cei doi nu locuiesc împreună, atunci tânărul este obligat să răspundă cererii de a fi recrutat”, a explicat acesta.

Nunta a avut loc în satul Baykovka, situat în apropierea orașului Vinnitsa din centrul Ucrainei, într-un cadru cât se poate de restrâns. Asta pentru că rudele și prietenii tânărului au refuzat să-i fie alături, indignați de decizia de a se căsători cu o persoană mult mai în vârstă.

Bătrâna susține că Alexander este un soț bun și are grijă de ea, în ciuda declarațiilor vecinilor, care afirmă că bărbatul nici măcar nu o vizitează. Singurii care i-ar trece pragul, de fapt, ar fi nepoții și surorile.

În replică, tânărul de 24 de ani neagă acuzațiile și spune că are o legătură strânsă cu femeia care îi este parteneră de viață. Ba chiar dă asigurări că s-a căsătorit din dragoste, deși diferența de vârstă este mai mult decât evidentă.

În Ucraina, bărbații care iau în căsătorie persoane cu dizabilități și dovedesc acest lucru cu documente oficiale au tot dreptul să refuze serviciul militar. De altfel, imediat ce a prezentat certificatul, nu s-a mai pus problema înrolării obligatorie.