Radio Simplu

Un violosit cânta pe stradă. Patru bărbați au început să danseze pe muzica lui

Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla pe străzile orașului New York. Personalitatea Instagram Juneelite este un dansator care a vizitat metropola pentru prima dată. Pe măsură ce a văzut mai multe locuri din oraș, June a împărtășit cu urmăritorii săi imagini cu el dansând peste tot New York-ul: la metrou, pe străzi, peste tot!

Acesta se distra alături de prietenii lui, dar nici nu știa că lucrurile aveau să devină și mai interesante. După ce June și cei trei prieteni ai săi au trecut de luminile străzii Times Square, aceștia au descoperit un violonist care cânta la un colț de stradă.

Dansatorii s-au oprit imediat și, câteva secunde mai târziu, au făcut un spectacol neașteptat pe stradă.

Violonistul este Wuilly Arteaga, un imigrant venezuelan în vârstă de 24 de ani care a învățat să cânte la acest instrument prin tutorialele de pe Youtube. Tânărul muzician a devenit atât de bun, încât a intrat la școala de muzică din Venezuela, El Sistema.

În 2017, Wuilly a cântat la vioară la un protest politic în Venezuela. A fost băgat la închisoare pentru rolul său în protest înainte să i se ofere azil politic de Statele Unite ale Americii. Acum, Wuilly Arteaga cântă pe străzile din New York pentru a câștiga o pâine, dar talentul lui este evident pentru toată lumea.

Acestea fiind spuse, Wuilly Arteaga cânta pe stradă cu multă pasiune, iar June și prietenii lui au vrut să își demonstreze talentul lor: cele mai bune mișcări de dans. Prestația este extrem de impresionantă, atât de impresionantă încât aproape că ne e greu să credem că nu a fost nimic regizat.

June a postat imaginile pe Instagram și a menționat: atunci când oamenii din New York aud o vioară. Wuilly a postat și el imagini cu el cântând și ambii artiști sunt de apreciat pentru că fac ceea ce le place.

Cei patru bărbați, dansatori profesioniști, au reușit imediat să facă mișcări de dans impresionante care se combinau perfect cu suntele viorii, chiar dacă muzicianul cânta o melodie din cu totul altă sferă față de stilul de dans al băieților.

Se spune că dacă reușești în new York, reușești peste tot, așa că toți cei cinci artiști implicați au un viitor strălucit în fața lor, mai ales dacă se gândesc să facă ceva împreună. Imaginile au ajuns imediat virale.

Filmulețul lui June de pe Instagram a strâns peste 27.000 de vizualizări în cinci zile.

Ceea ce ne impresionează cel mai tare este abilitatea muziciid e a aduce oamenii împreună, de a-i împrieteni, de a îndepărta diferențele culturale. Arta muzicală nu ține cont de vârstă, de culoarea pielii, nici de principiile politice sau de lipsa acestora.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care îl putem învăța din experiența lui June, chiar dacă nu îl cunoaștem și locuiește la mare depărtare de noi. De fiecare dată când avem ocazia să colaborăm cu oamenii, chiar dacă sunt străini, ar trebui să profităm de acest lucru și să nu ne fie teamă că nu vom fi acceptați.