Radio Simplu

Un TRACTOR depaseste o masina care mergea cu peste 100 km/h

Imagini incredibile de pe o autostrada din Germania. Un sofer care circula cu peste 100 km/h filmeaza cum este depasit de un tractor, care mai mai tragea si o rulota dupa el.

Autostrazile din Germania nu au limita de viteza, prin urmare masinile foarte rapide se misca in voie. Dar cand mergi cu viteza mare si esti depasit de un tractor, cu siguranta este un eveniment. Iata ce a filmat acest sofer:

Există doar două locuri în lume în care nu este impusă limită de viteză pe hartă: Northern Territory Australia şi Germania. Northern Territory Australia a a impus în 2007 o limită de viteză obligatorie, dar, anul acesta, administraţia locală a schimbat reglementarea şi a ridicat restricţiile impuse pe anumite sectoare de autostradă. În timp ce guvernul promovează experimentul ca un succes, experţii australieni avertizează că drumurile nu sunt echipate pentru pasionaţii de viteză.

Pe Autobahn, Germania a introdus în unele locuri limite de viteza de 130 km/h, însă în exisă porţiuni unde nu există nici acum interdicţii, în special în zonele rurale. Există totuşi o menţiune, pe porţiunile cu şase benzi: nu se poate intra dacă maşina nu atinge cel puţin 110 km/h.

Sunt toate drumurile sigure pentru a nu se impune o limită? Asta este dezbaterea actuală din Germania. Pe de o parte, ţara se mândreşte cu autostrazile Autobahn bine construite. Pe de altă parte, opinia că impunerea unor limitele de viteză pe drumurile din Germania ar putea salva vieţi este una puternică.

Pentru moment, această problemă despre inexistenţa limitelor de viteză este în dezbatere. În timpul alegerilor germane din 2013, preşedintele Partidului Social Democrat Sigmar Gabriel a propus impunerea limitelor de viteză pe Autobahn. Nimeni nu a susţinut sugestia, nici măcar colegii din interiorul propriului partid.