Radio Simplu

Cel mai MARE avion de pe planetă! Este o adevărată AVENTURĂ să zbori cu el

GALERIE FOTO (2)

Antonov An-225. Nu este vorba despre o aeronavă civilă. An-225 este un avion de tip cargo de mare capacitate, care a fost proiectat şi construit de Antonov ASTC.

Este considerat cel mai mare avion din lume în serviciu activ şi a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele peste 240 de recorduri doborâte. Este cel mai greu avion, având până la 640 de tone la decolare.

Antonov An-225 Mriya

Antonov An-225 Mriya a zburat prima dată pe 21 decembrie 1988, operând un zbor de 74 minute cu plecare de la Kiev. Aeronava a fost expusă la sol la Paris Air Show în 1989 și a zburat la spectacolul aerian de la Farnborough în 1990.

La Mare cu Avionul

Două avioane au fost comandate, dar numai un An-225 a fost terminat (înregistrat CCCP-82060, transformat mai târziu în UR-82060). Al doilea avion este construit în proporţii de 60-70% şi va putea fi terminat în 3 ani dacă se găsesc fondurile necesare.

Aeronava a fost proiectată și construită pentru a transporta naveta spațială sovietică reutilizabilă Buran. Este un avion unic în lume.

An-225 este o extensie a precedentului proiect An-124. Pentru a întruni nevoile noului scop, două motoare suplimentare au fost adăugate, structura de rezistență a aripilor îmbunătățită, iar trenul de aterizare a fost mărit la un număr de 32 de roți.

Ușa cargo posterioară și rampa versiunii An-124 au fost eliminate, iar ampenajul a fost schimbat de la un singur stabilizator vertical la o coadă dublă cu un stabilizator orizontal supradimensionat. Diferit de An-124, An-225 nu a fost destinat pentru transporturi tactice și nu e desemnat pentru operațiuni pe rază scurtă.

Mai jos aveţi un filmuleţ cu gigantul aerului. Este bine ca la decolare să nu stea nimeni in spatele lui. Fluxul de aer este mult prea puternic.