Radio Simplu

Un pui de elefant se distrează în apă

Încearcă să faci un pui de animal să intre în apă pentru prima dată – îți urăm multă baftă! Sau, încearcă să faci un câine de talie mai mare să intre în cadă pentru a-l spăla și să stea liniștit. Greu, nu-i așa? Unele animale nu suportă apa și nu suportă să fie spălate! Nu vor să fie udate sau curățate și au o aversiune totală față de șampon.

Este în natura lor să fugă de apă sau săpun și, stăpânii de câini, cel puțin, trebuie să se obișnuiască cu ideea că animalele lor de companie nu vor fi mereu curate. Ar face orice să nu fie udate sau curățate, se vor ascunde în toate colțurile, sub toate paturile, vor lătra, se vor plânge, și vor face o dramă din aceast aspect.

Totuși, există și animale care adoră să se bălăcească. Apa rece și contactul cu oamenii sunt lucruri extraordinare pentru acestea. Din momentul în care s-au relaxat și au realizat că o baie nu este o tragedie, animalele ajung să se simtă ca la un spa!

Ayutthaya Elephant Palace & Royal Kraal din Tailanda este un loc în care puiul de elefant numit Double Trouble (Dublă Problemă) a reușit să facă spectacol pentru peste șase milioane de oameni care l-au privit pe Youtube. Suntem convinși că numele îi reprezintă personalitatea, dar, după ce veți privi imaginile de mai jos, vă veți convinge că nu există un nume mai bun pentru el!

Acest puiuț de elefant, deși nu este deloc mic în comparație cu alte animale, este un gigant blând, plin de viață și curiozitate care vrea să învețe ce se întâmplă în jurul lui. Îi place să se bălăcească și nu îi pasă deloc dacă face multă mizerie în jurul lui. Apa din cadă este pur și simplu mult prea satisfăcătoare!

Imaginile încep prin a-l prezenta pe Double Trouble încercând să intre în cada de plastic care este umplută cu apă de îngrijitorul lui. Acesta scanează împrejurimile, încercând să realizeze ce trebuie să facă și dacă are voie să se urce în cadă. Cele mai amuzante părți vin atunci când elefantul se împiedică, atunci când unul dintre picioarele dolofane îi rămâne blocat undeva în spate, când alunecă, dar când se poartă ca și cum este cel mai fercit animal din lume!

Persoana care îl filmează râde cu gura până la urechi la vederea acestuia, dar asta nu contează. Misiunea lui este să se bucure de apă cât mai tare, să se bălăcească și să profite de apa rece și răcoritoare într-o zi călduroasă de vară.

Elegantul Double Trouble este un spectacol în sine, mai ales că peste șase milioane de oameni l-au privit pe Youtube și s-au amuzat teribil. Toată lumea a simțit că parcă ziua lor a devenit mai bună atunci când a privit cu câtă bucurie se distrează puiul de elefant și cu câtă inocență profită de ceva ce pentru noi nu mai este de mult ceva special.

Acesta ne învață ceva: în viață, lucrurile simple care ne oferă bucurie sinceră sunt cele mai importante.