Radio Simplu

Un cățel gelos

Stăpânul îl mângâie pe patrupedul din stânga. Staţi să vedeţi cum reacţionează celălalt…

Stăpânul celor doi câini din acest filmuleţ este pus în mare încurcătură pentru că trebuie să îşi împartă dragostea şi mângâierile în mod egal.

În situaţia de faţă se întâmplă însă ca unul dintre câini să se bucure de mai multe mângâieri din partea stăpânului lui decât celălalt, fapt ce atrage după sine şi sentimentul de gelozie al celui de-al doilea patruped.

Privind aceste imagini, ne dăm seama cu uşurinţă că şi câinii pot fi geloşi. Stăpânul stă aşezat între cei doi patrupezi pe care i-a adoptat, însă face un lucru care îl nemulţumeşte pe unul dintre câini, mai precis îl mângâie cu multă drăgălăşenie pe cel din stânga.

Este un gest firesc pe care oricare proprietar de animale l-ar face pentru prietenii lui canini, însă se pare că acest lucru nu e pe placul celui de-al doilea câine.

Gelozia se aprinde în ochii câinelui din partea dreaptă a ecranului şi cu un gest neaşteptat acesta încearcă să îi atragă atenţia punând laba pe peste braţul bărbatului, dorind şi el să primească o mângâiere la fel de nepreţuită.

Deja se ajunsese într-un moment în care stăpânul chiar nu îi acordă aceeaşi atenţie ca şi primului câine, aceastuia oferindu-i doar câte o mângâiere pasageră fără prea multă dăruire.

Acest gest reflex se repetă de câteva ori şi pentru că stăpânul chiar nu înţelege că merită şi el acelaşi tratament preferenţial ca şi prietenul său husky, recurge la o soluţie extremă. Patrupedul se urcă pur şi simplu peste corpul bărbatului şi stă pironit pe cele patru picioare încurcându-l vizibil pe stăpân.

În acest moment bărbatul nu mai poate să îşi întindă braţele către primul căţel, spre satisfacţia deplină a patrupedului gelos. În astfel de situaţii câinii îşi dovedesc pe deplin inteligenţa, iar reacţiile lor sunt pe cât de amuzante, pe atât de îndreptăţite.