Radio Simplu

Un pui de elefant ne arată cum se distrează în noroi

Uneori, copilul din interiorul nostru iese la suprafață atunci când ne așteptăm mai puțin. Atunci când avem ocazia de a ne juca, de a ne distra, de a ne simți bine ca și cum nu avem nicio grijă pe lume, ar trebui să profităm cât de mult se poate.

Putem alege să accesăm acea stare care să scoată la suprafață copilul din noi oricând ne dorim. Primul pas este să urmărim aceste imagini absolut adorabile cu un pui de elefant care se distrează în apă și în noroi. Cum să nu te îndrăgoștești de el? Acesta este un exemplu minunat prin care ne putem aminti cât de simplu era să ne distrăm în timpul copilăriei.

Numele puiului de elefant este Navann și este un exemplar salvat din Parcului Natural al elefanților din Mae Tang, Chiang Mai, din Nordul Tailandei. În momentul în care ajunge în apropierea apei, puiul nu își poate reține fericirea.

Navann fuge înaintea mamei lui, nerăbdător să vadă ce se află după colț. Este foarte mic prin comporație, dar curiozitatea sa este enormă!

Curiozitatea sa este specifică oricărui pui, își dorește să exploreze fiecare colțișor și să vadă ce are noua sa aventură de oferit, în drumul către baia de noroi. Cel mai probabil că și noi am proceda la fel dacă am fi elefanți.

Nu este nimic mai distractiv și mai răcoritor ca atunci când te rostogolești în noroi și în apă, iar acest elegant micuț știe asta, așa că profită de fiecare secundă, sărind și aruncându-se în apă cu un mare zâmbet pe față.

Trebuie să recunoaștem că ne face mare plăcere să vedem cât de tare de bucură puiul și cât de tare se distrează. Urechile lui Navann se plimbă în voie, acesta dă din coadă și nu poate să facă nimic pentru mult timp fără să îi fie distrasă atenția de la următorul lucru amuzant pe care îl poate face! Acesta face și bule de apă cu trompa!

Următoarea oprire – la râu! Navann coboară dealul și intră direct în apă, fără să irosească niciun pic de timp! Are lângă el și pe mama sa, dar și o dădacă, și totul pare absolut minunat în lume. Este fericit și iubește viața, se joacă în apă fără probleme.

Puiul de elefant Navann ne amintește cât de frumos este să te bucure lucrurile mărunte în viață. Fie că este vorba de câteva de minute de joacă sau de timp petrecut în aer liber alături de cei dragi, elefantul ne reamintește tot ceea ce trebuie să facem ca să nu ducem o viață mohorâtă.

Micuțul Navann a fost urmărit de oameni din toată lumea de peste două milioane de ori, iar comentariile filmulețului sunt pline de voie bună și de apreciere. Oamenii recunosc că puiuțul este adorabil și că le-ar plăcea să aibă ocazia de a se distra așa cum o face el.

Multe specii de elefanți sunt în pericol din cauza schimbărilor de mediu și a braconajului, așa că este important să protejăm fiecare exemplar așa cum se cuvine.