Radio Simplu

Cainele familiei a ramas singur cu bebelusul

Mereu suntem reticenti atunci cand trebuie sa ne lasam bebelusul singur cu cainele in camera si multi dintre noi nici nu vor sa auda de acest lucuru.

Dar putini stiu despre caini ca sunt cei mai protectori atunci cand vine vorba de puii lor dar si de odraslele noastre lipsite de aparare.

O mamica a surprins un moment plin de emotie si veselie dintre cainele familiei si micutul bebelus in care se amuzau copios si se jucau impreuna fara probleme.

Relaţia de prietenie ce poate apărea între animale (de exemplu câinii) şi copii poate reprezenta un important motor al dezvoltării psihice şi morale al noului venit în sânul familiei.

Insă dimensiunile mici ale copilului aflat la începutul perioadei de creştere şi posibitatea unor mişcări imprevizibile ale micilor necuvântatoare, necesită măsuri speciale; există numeroase lucruri neştiute pe care orice deţinător al unui animal de companie ar trebui să-l ştie, dacă doreşte să-i dăruiască copilului un animaluţ.

Nu orice câine se potriveşte unui anumit copil, precum niciun copil nu se ataşează de orice câine.

Problemele ar apărea în cazul în care un copil mai mic de 6 ani interacţionează cu un câine, conform adoptiicaini.ro. Alegerea câinelui potrivit necesită mult timp de gândire şi implicare din partea părinţilor.

Câinii de dimensiuni mari,puternici ar trebui evitaţi deoarece aceştia pot lovi, muşca, iar lătratul acestora îi poate speria pe prichindei.

De recomadat sunt câinii mici, care latră mai puţin, ale căror muşcături nevinovate pot fi evitate.

In zilele noastre, adulţii sunt din ce în ce mai ocupati, acordând copiilor din ce în ce mai puţină atenţie, iar necesitatea de a supraveghea jocul dintre un câine mai mare şi un copil le dă şi mai mari bătai de cap.

Nu exista copil in intrega lume care sa nu indrageasca animalele si care sa nu isi doreasca un animal de companie.

Poate fi si cazul multora dintre voi, cei care cititi acest articol si aveti copii care v-au rugat in nenumarate randuri si in cele mai frumoase si mai induiosatoare feluri sa le oferiti un prieten nou de joaca, adica un animal de companie.

Acest articol doreste sa va prezinte relatia care se poate inchega intre copii si animalele de casa, dar si beneficiile pe care un astfel de companion le poate avea asupra dezvoltarii copiilor.

Animalele fac parte din viata oricarui copil. Printre primele cuvinte pe care copiii le invata se numara si numele animalelor, iar imagini ale acestora ii inconjoara, si este absolut normal ca interesul copiilor pentru aceste vietati sa creasca.

In anumite tari au fost infiintate asociatii care vin in ajutorul parintilor, oferindu-le informatii extrem de valoroase despre diferite aspecte ale convietuirii copilului cu un animal de companie.

Aceste asociatii incearca sa ii indrume pe acei parinti care doresc un animal de casa pentru copilul lor, prin intermediul unui program educational, pentru a putea alege animalul potrivit in functie de varsta si dorintele copilului.

Alegerea unui animal de companie pentru copilul dumneavoastra nu este deloc un pas usor, ci din contra, aceasta decizie trebuie luata cu foarte mare responsabilitate.