Radio Simplu

Un pianist și o vilonistă au cântat într-un duet spontan pe stradă

Atunci când înveți limbajul muzicii, îl poți folosi pentru a comunica liber cu cei din jur. Muzica ne ajută să ne conectăm cu mii de oameni din întreaga lume, chiar dacă aceștia au altă limbă nativă.

Un pianist s-a hotărât să călătorească în toată lumea alături de pianul lui. Acesta a cunoscut o violonistă pe o stradă din New York și a întrebat-o dată nu vrea să-l acompanieze. Acesta spune:

„Tocmai am cunoscut această fată drăguță în timp ce cântam pe străzile din New York. Numele ei este Ada Pasternak și este o vilonistă incredibilă. Acesta este unul dintre cele mai incredibile filmulețe pe care le-am prezentat.”

Canalul de Youtube al bărbatului, Piano Around the World a strâns peste 140.000 de abonați prin prisma unui concept simplu – acesta vrea să interacționeze cu oamenii prin puterea muzicii. Călătorește în jurul lumii, își așează pianul pe stradă și începe să cânte.

De-a lungul anilor, acesta a cunoscut și a cântat cu sute de oameni de pe stradă, dar această fată a reușit să-l surprindă.

Dotan a întrebat-o pe fată dacă vrea să cânte, iar ea nu a ezitat. Totuși, Dotan nu avea de unde să știe că tocmai urma ca atenția să îi fie acordată doar ei. Pe măsură ce se pregătea pentru show, Ada Pasternak, un muzician aspirant, era în mulțime.

Cei doi au început să converseze și au decis să cânte împreună. Ada s-a dovedit a fi o vilonistă extraordinară. Toată lumea poate să învețe să cânte la un instrument, dar puțini oameni pot face un instrument parte din ei. O secundă după ce Ada începe să cânte, ne putem da seama de acest lucru.

Chimia dintre ei este incredibilă și nu ne este de mirare că rezultatul a fost atât de spectaculos.

Muzicienii stradali pot fi văzuți pe toate străzile lumii. Unii dintre ei cântă pentru propria plăcere, alții pentru a face bani, alții pentru a se promova, pentru a atrage oameni care să le cumpere muzica sau care să vină la concerte. Aceste prestații de pe stradă pot fi văzute ca începuturile unei afaceri.

Reprezintă o bună oportunitate pentru artiști de a repeta în fața unui public și se a se obișnui cu emoțiile. Tocmai de aceea, mulți dintre ei aleg să facă asta la începutul carierei. Acesta este și cazul Adei.

Ada a fost năcută în Moscova și a venit în America alături de familia ei atunci când avea doar șase ani. Părinții ei sunt muzicieni, așa că toată copilăria ei a fost înconjurată de sunetul muzicii clasice care a transformat-o, de altfel, și pe ea într-o violonistă profesionistă.

Aceasta a renunțat timp de doi ani la cariera de violonistă din cauza unor complicații de sănătate, neștiind că muzica va face parte din viața ei din nou. A descoperit Colegiul de Muzică Berklee și a fost acceptată ca și studentă. Acolo a descoperit diferitele stiluri de muzică și a realizat că poate cânta la vioară așa cum cânți la o chitară.

Ada a spus: „nu m-am gândit niciodată că poți face asta, mai ales în timp ce cânt și vocal. Totul a fost foarte natural!”