Radio Simplu

Un patinator intră pe gheaţă pentru a interpreta un dans pe o melodie care a făcut furori

Patinajul artistic este unul dintre cele mai frumoase sporturi, fiind adeseori ridicat la nivel de artă.

Reprezentaţiile de patinaj ne încântă întotdeauna prin coregrafiile lor expresive şi originale, dar şi prin modul în care artiştii ce alunecă pe gheaţă le dau viaţă.

Muzica, dansul, dar şi măiestria patinatorilor se îmbină în mod armonios într-un spectacol de vis.

Patinatorul american Ryan Scott Bradley, născut pe 17 noiembrie 1983, în Saint Joseph, Missouri, este de departe un artist al gheţii fiind medaliat în multe competiţii de gen naţionale şi internaţionale.

De data aceasta patinează în cadrul Pandora NBC Skating, la Centrul ShoWare din Kent, Washington, pe o melodie care a făcut furori în lumea muzicală internaţională.

Melodia de fundal a reprezentaţiei sale pe luciul gheţii este celebra piesă „Footloose” interpretată în varianta originală de Kenny Loggins.

Patinatorul transpune ritmul de rock and roll al melodiei în programul său artistic de patinaj, reuşind să încânte iremediabil publicul spectator.

Paşii de dans, mişcarea „scenică” remarcabilă, dar şi elementele de dificultate maximă presărate de-a lungul întregului moment ne lasă fără cuvinte.

Îmbrăcat într-o bluză lejeră şi o pereche de blugi, tânărul patinator se simte ca pe ringul de dans unde poate să se exprime liber într-o notă de eleganţă dar şi de bună dispoziţie garantată.

Când atmosfera pare să se încingă la maxim, Ryan îşi aruncă bluza pentru ca în clipa următoare să execute un salt acrobatic cu totul remarcabil în aplauzele tuturor.

Ultima parte a programului abundă în sărituri şi piruete ameţitoare executate cu o energie de invidiat. Fantastică reprezentaţie!

Inainte sa iti duci prichindelul la patinaj, asigura-te ca ii place zapada si ca priveste cu incantare de pe marginea ringului persoanele care patineaza.

Patinajul artistic este un sport foarte placut, efortul fizic trecand aproape neobservat, mai ales daca dificultatea exercitiilor creste ponderat. In cazul in care tot antrenamentul este conceput de catre instructor ca un joc, copilul va invata si mai usor sa patineze…

Andreea Ionescu, instructor de patinaj artistic, spune ca acest sport poate fi practicat incepand cu varsta de 4 anisori.

„Micutii pot merge pe gheata si la 2 ani jumatate, dar sub atenta supraveghere a unui instructor si nu mai mult de 20 de minute – la aceasta varsta, nici mersul nu este bine definit, nici articulatiile si sistemul osos nu sunt foarte dezvoltate”, te sfatuieste Andreea.

Patinajul artistic este un sport foarte complex, dezvoltand conditia fizica, elesticitatea, forta musculara, rezistenta cardio-vasculara si a articulatiilor, concentrarea, coordonarea, atentia distributiva la stimulii auditivi si creativitatea.

Solicita foarte mult sistemul osos si cel muscular al picioarelor, articulatiile genunchilor si gleznelor, dar si coloana vertebrala.

De aceea, copiii ce prezinta carente la nivelul sistemului osos si muscular, rahitism si sensibilitati la nivelul coloanei vertebrale trebuie menajati.

Daca ai un copil cu astfel de deficiente, dar prezinta interes crescut pentru patinaj artistic si este talentat, instructorul nostru, Andreea Ionescu, te sfatuieste:

„Inscrie-l la cateva ore de gimnastica medicala pentru refacerea staturii normale si fa-i cateva consultatii la nutritionist pentru rezolvarea carentelor.

De obicei, aceste probleme se remediaza pana la 9-10 ani, insa la aceasta varsta ar putea fi prea tarziu pentru performanta”.