Să cânţi doar pentru a aduce bucurie oamenilor este de bună seamă un dar nepreţuit.
Micuţa din acest videoclip a impresionat juriul unui concurs de talente atât prin vocea ei remarcabilă, cât şi prin atitudinea ei extraordinară.
În vârstă de doar cinci ani, Sophie Fatu este cea mai tânără concurentă care a participat vreodată la concursul „America’s Got Talent”.
Ea a păşit pe scenă şi s-a prezentat în faţa juriului cu multă naturaleţe, fără emoţii sau timiditate.
Întrebată fiind de Simon Cowell ce ar face cu milionul de dolari care i s-ar acorda dacă va câştiga concursul, ea a răspuns cu multă simplitate:
„Nu-mi pasă prea mult de bani. Vreau doar să cânt pentru toată lumea şi să-i fac pe toţi fericiţi!”
Sophie a interpretat în prima etapă a concursului celebra piesa „New York New York” a legendarului cântăreţ american Frank Sinatra.
Vocea ei mică, dar extrem de puternică precum şi prezenţa scenică cu totul remarcabilă i-a impresionat pe toţi membrii juriului şi în egală măsură pe toţi spectatorii din platou.
Cu chipul ei angelic şi o voce de aur, Sophie ar putea deveni o nouă Shirley Temple a zilelor noastre.
E a cântat de când era foarte mică, mama ei, pianista şi cântăreaţă Victoria Fatu a fost cea care a ajutat-o să descopere această lume minunată a muzicii.
Oare câţi copii de vârsta ei ştiu cine a fost Frank Sinatra şi cunosc versurile complete ale multor melodii compuse şi interpretate de acest artist de mare valoare?
Sophie a interpretat cu multă virtuozitate mai multe piese ale lui Frank Sinatra şi a făcut-o ca o adevărată artistă.
Studierea unui instrument muzical de catre copil este nu numai o forma de distractie si relaxare, dar are o multime de beneficii in dezvoltarea lui.
Daca micutul tau pare sa fie talentat la un anumit instrument sau da seme ca il tenteaza muzica nu ezita sa il inscrii la cursuri speciale si sa il lasi sa isi aleaga un instrument preferat!
La ce varsta pot studia copiii instrumentele muzicale?
Copiii invata noi aptitudini si abilitati zilnic si fac eforturi sa le implementeze in viata lor obisnuita si sa se foloseasca de ele.
Clasele pentru studierea instrumentelor muzicale sunt valabile pentru toate varstele, cu precadere pentru copii care au de la 5 ani in sus.
Pentru copiii mici, abilitatea de a studia un instrument muzical trebuie sa se faca de la o varsta frageda daca se doreste performanta. In plus, trebuie sa il lasi sa exploreze si sa incerce sa cante la mai multe instrumente pana descopera care ii este pe plac sau la care este talentat.
Este important ca acesta sa testeze mai multe inainte de a se decide!
Te poti lovi de situatia in care acestuia nu ii place niciunul si atunci este mai bine sa renunti si sa ii orientezi atentia catre alta pasiune si alte cursuri (pictura, dans etc.)!
Pur si simplu, poate muzica nu este pentru el! Exista anumite clase informale, in care copilului ii este prezentat fiecare instrument in parte, este lasat sa il exploreze si sa se joace cu mai multe si comportamentul lui este observat de profesor sau specialist pentru a-si da seama spre care tinde sa arate mai mult interes si care i s-ar potrivi mai bine.
Intereseaza-te de scoli de muzica care ofera aceasta sansa.
Instrumente muzicale potrivite in functie de varsta
Pentru copiii sub 5 ani, cel mai potrivit instrument de studiat este fluierul. Acesta nu presupune prea multe eforturi si abilitati din partea copilului, ci doar sa sufle in el si sa schimbe pozitia degetelelor pentru a produce note si implicit, sunete diferite.
Dupa ce manuiesc cu pricepere fluierul, micutii pot trece si la alte instrumente inrudite cu acesta: clarinet, oboi, flaut sau nai.
Pe masura ce copilul creste, acesta poate fi inscris la clase care studiaza vioara, chitara sau instrumente cu claviatura (pian, orga etc.) ori trompeta sau trombon.
Acestea presupun implicarea mai multor abilitati ale copilului si o intelegere mai buna a notiunilor muzicale si indicatiilor oferite in cadrul cursurilor (citirea notelor muzicale de exemplu).