Radio Simplu

Un câine al străzii apare în fața unei orchestre care cânta în aer liber

Înainte de toate, trebuie să recunoaștem că acest câine al străzii chiar are gusturi foarte bune în ceea ce privește muzica. În timpul unui concert din Ephesus , Turcia, ținut în aer liber într-o zi călduroasă de vară, Orchestra Vienna Chamber a avut parte de un oastepe destul de neașteptat.

Așadar, chiar dacă dirijorul își începuse deja treaba, iar muzicienii erau concentrați pe notele din fața lor, iată că mulțimea începe dintr-o dată să râdă în hohote. De ce? Un câine al străzii apare dintr-o dată în locul respectiv, merge încet, pare foarte liniștit și fură toată atenția.

Acesta își găsește un loc lângă unul dintre muzicieni și se așează confortabil, iar orchestra constinuă să cânte prima mișcare din simfonia italiană nr. patru a lui Mendelssohn. Pianistul turc Fazil Say numeste această vizită neașteptată cel mai dulce moment al muzicii clasice.

Poate că acest cățel avea nevoie de un prieten nou și a reușit să-l și găsească – singura problemă este legată de faptul că acesta era în mijlocul unui concert și unul dintre violoniștii principali ai unei orchestre celebre.

Labradorul pufos s-a plimbat de-a lungul scenei care și cum voia să fie văzut, poate, poate îl adopta și pe el cineva! Atunci când persoanele din public au observat atitudinea degajată a câinelui, nu s-au putut abține să nu îl aplaude la scenă deschisă.

Nu putem să ne gândim la faptul că trebuie să fi fost destul de frustrant pentru dirijor și ceilalți membri ai orchestrei să fie întrerupți de un câine al străzii care nu doar că a primit aplauze la scenă deschisă înaintea lor, dar a și ajuns faimos în mediul online!

Așadar, violonistul a fost impresionat de faptul că animalul a ales să se culce la picioarele lui și putem spune, cu mâna pe inimă, că acestuia chiar îi făcea plăcere să asculte acest gen de muzică! Un câine al străzii cult!

Oamenii din mediul online au avut cele mai dulci reacții atunci când au văzut înregistrarea, știrea fiind preluată de publicații din toată lumea. Zeci de mii de oameni au văzut imaginile cu pufosul cățel, iar comentariile au curs râuri.

Unii dintre aceștia au făcut glume la adresa apariției câinelui, spunând că poate acesta își dorea să sculte alt gen de muzică și a apărut neanunțat fix pentru a cere schimbarea melodiei! Oricare ar fi motivul, acesta chiar a făcut vâlvă în mediul online, iar atitudinea lui relaxată este cea care atrage cel mai tare atenția.

De asemenea, oamenii au notat prin comentarii faptul că acesta este un câine foarte educat, în ciuda faptului că nu avea un stăpân. Nu a lătrat, nu a deranjat pe nimeni, pur și simplu și-a găsit un loc și s-a bucurat cuminte de muzica superbă.

Tot ce putem spera este că acest câine și-a găsit o familie care să îl iubească, să-l prețuiască, să-i ofere grija de care nevoie, și, nu în ultimul rând, care să ascunlte muzică clasică în fiecare zi! Cu asemenea început, suntem siguri că multe persoane și-au dorit să devină stăpânul acestuia!