Radio Simplu

Exercițiu spectaculos de Taekwondo prezentat de echipa Coreei de Sud

Un filmuleț de la World Taekwondo Hanmadang, un turneu de arte marțiale internațional care are loc în fiecare an în Coreea de Sud, a ieșit la suprafață în mediul online, dezvăluind că săriturile extrem de înalte și lovituri ale obiectelor dure în mijlocul săriturii nu sunt imposibile.

Este o prestație coregrafică extrem de frumoasă, participanții turneului au demonstrat o capacitate unică de a face cascadorii bazate pe mișcări Taekwondo, demonstrându-și incredibila agilitate, putere și reacție.

Se pare că nu doar lucrurile negative atrag atenția și că, uneori, și lucrurile pozitive ne pot prezenta interes. Echipa de arte marțiale din Coreea de Sud ne-a arătat asta prin filmulețul uimitor, prin tehnicile impresionante care atrag pe toată lumea ca un magnet.

Acest video a fost creat de Kukkiwon Demonstration care au prezentat acest moment în deschiderea ceremoniei la World Taekwondo Hanmadang în luna iulie. Această echipă este autoritatea conducătoare a Taekwondo din întreaga lume.

Mai mult de cincizeci de țări ale lumii au participat în acest turneu internațional, dar, printre prestații, aceasta a atras atenția în special, fiind perfectă peste cuvinte. Youtuber-ul Ericdaryl a postat imaginile pe pagina sa de Facebook și a strâns peste 21 de milioane de vizualizări.

Poate că ne-am gândit cu toții să ne înscriem într-un curs de legitimă apărare pentru a fi capabili să ne descurcăm în eventualitatea unei lupte, sau poate că ne-am dorit să facem câteva cursuri de kickboxing sau karate pentru propria noastră distracție.

Totuși, această echipă coreeană nu procedează nici pe departe atât de nevinovat. Taekwondo este o combinație a mai multor arte marțiale și tehnici care au existat în Coreea în ultimii două mii de ani. În 1988, sportul a fost introdus în Jocurile Olimpice și, în 2000, a devenit un sport oficial de medalii.

Poate că nu am știut niciodată cât de cool poate fi acest sport, dar imaginile de mai jos nu ne lasă loc de nicio urmă de îndoială. Atleții se aruncă unul pe celălalt în aer, iar apoi sunt capabili să rupă placă după placă în timp ce se întorc pe pământ. Este intrigant, sar și o formă de divertisment specială.

Prestația este exact asta, o prestație. Nu există nicio liptă ofocială între membri echipei, motivul pentru care, de altfel, este cunoscut acest sport. În schimb, membri echipei lucrează împreună pentru a demonstra cascadoriile de care sunt capabili care includ echilibru, tehnică, precizie și multă, multă muncă.

Multe persoane visează să zboare, iar unii dintre acești atleți aproape pot spune că au reușit să ajungă la această performanță. Chiar dacă nouă, oamenilor normali, ni se pare imposibil să încercăm măcar să reproducem un astfel de salt, aceștia o fac parcă fără să depună niciun pic de efort.

Uneori avem impresia că totul este un miraj pentru că înălțimea la care ajung unii dintre acești atleți este uimitoare. Par că nu cântăresc mai mult decât un fulg de nea, ceea ce îi ajută, bineînțeles, dar apoi au o forță incredibișă cu care lovesc și despică acele plăci.

Sunt absolut incredibili! Oameni din întreaga lumea le-au admirat abilitățile!