Radio Simplu

Iluzionistul a făcut o motocicletă să apară „din nimic”

Poate că avem impresia că le-am văzut pe toate atunci când vine vorba de magie, dar, într-unul dintre episoadele emisiunii “America’s Got Talent, magicianul Rob Lake a făcut o motocicletă să dispară și apoi să apară în altă parte a sălii – din nimic.

În ultimele episoade ale semifinalelor, Lake a făcut o femeie să apară din spatele unui ecran TV înainte să prezinte o motocicletă roșie. Pe măsură ce prestația înaintează, acesta conduce motocicleta pe platformă și o conectează la mai multe fire, iar platoforma se ridică – în acest moment, acesta și motocicleta lui, dispar pur și simplu.

Câteva secunde mai tîrziu, magicianul și motocicleta lui apar în mijlocul publicului, spre uimirea membrilor juriului Heidi Klum și Mel B.

Lake este un magician american și iluzionist și, de asemenea, creează și proiectează efectele speciale și iluzii pentru filme, emisiuni tv și spectacole de teatru. Cascadoriile lui de dinaintea emisiunii au inclus și dispariția și apariția sa din nimic în timp ce era legat cu lanțuri.

Timp de săptămâni întregi, fanii emisiunii “America’s Got Talent l-au suspectat pe Rob Lake de folosirea unui truc destul de vehiculat în cazul acestor numere de magie – un frate geamăn, dar acesta a negat cu vehemență zvonurile:

„Nu am un frate geamăn”, a spus acesta juraților Simon Coweel, Heidi Klum, Mel B și Howie Mandel, dar și prezentatoarei Tyra Banks. „Am o soră. Este aici cu mine, în această seară și urăște tot ce ține de magie.”

Prestația sa în care face o motocicletă să dispară și să apară ca și cum este o monedă este absolut spectaculoasă. În privința acestui număr, părerile juraților au fost împărțite. Simon Cowell, cel mai dur dintre jurați, a spus:

„Simt că te-am cam ajutat să ajungi în acest loc. Cred că un spectacol live îți iese foarte bine. A fost puțin copilăresc pe alocuri, dar poate că așa ești și tu. Totuși, nu am nicio idee cum ai zburat de acolo aici. Sunt drăguț cu tine. Nu, dar vreau să o spun ca pe un compliment.”

Heidi a completat: „iubesc chestia asta. Vreau să spun că nu înțeleg. Erai aici, apoi ai apărut acolo. E aproape ca și cum ai o dublură. Este aproape ca și cum ai un frate geamăn. Este o nebunie. A fost totul atât de rapid. Mi-a plăcut numărul pentru că sunt foarte multe lucruri care se întâmplă în același timp. Altfel, m-aș fi plictisit.”

Howie Mandell a adăugat: „iubesc magia, iubesc spectacolul, cred că ai făcut față cu brio. Totuși, modul în care ai prezentat totul a fost puțin prea mult pentru mine. Așa cum ai apărut cu un Tada!, ca în anii ’80.”

Mel, ultima jurată a spus: „eu nu cred că ai fost destul de teatral. Mie îmi plac oamenii teatrali, dar partea mea favorită a fost la final. Ești sigur că nu ai un frate geamăn? Este ca și cum ne-ai prezentat magie adevărată!”

Chiar dacă părerile sunt împărțite în ceea ce îl privește pe Lake, acesta chiar a reușit să atragă atenția tuturor cu numărul său de magie!