Radio Simplu

Băiatul a cântat într-un supermarket și a devenit vedetă

Acesta este momentul incredibil în care un băiat a uluit clienții unui supermarket cu vocea sa incredibilă după ce a început să cânte o melodie cunoscută din senin. Calum Courtney avea zece ani atunci când imaginile au fost filmate, dar asta nu l-a oprit să uimească mulțimea cu varianta sa a melodiei Who’s Lovin’ You, de Smokey Robinson.

Calum suferă de o formă minoră de autism, ceea ce l-a inspirat să cânte melodia și să îi ajute pe ceilalți. Mama sa, Tupney Courtney, a zis: „îi place cum se simte, cum îți aude vocea atunci când cântă.

Cântă mereu în jurul casei și îi place să o facă și în public, pentru el nu a fost niciodată o problemă, cu cât mai mulți oameni are în față, cu atât prestația lui este mai bună.
Nu a realizat cât este de bun până când nu a văzut imaginile, a spus – mamă, sunt chiar foarte bun!”

Imaginile cu prestația lui Calum din Basilon, Essex, a fost văzută de peste două milioane de ori pe Youtube și a fost împărtășită de peste o mie de comentarii. Mama sa, Tupney, susține că imaginile îi erau destinate doar soțului ei, înainte ca sora ei Katy să le posteze pe Facebook.

A adăugat: „nu cred că oamenii au crezut că Calum era cel care cânta, cel puțin la început, crezând că era doar muzica din magazin. M-am decis să-l filmez pentru soțul meu care era la serviciu, dar sora mea s-a decis să-l posteze pe Facebook.”

În ceea ce privește condiția de care suferă, aceasta spune: „Calum are o formă de autism care îi permite să funcționeze. Pentru el asta înseamnă, totuși, limite sociale ciudate, probleme la școală și dificultăți în prietenii, dar și ceea ce îl face să nu simtă nicio frică atunci când trebuie să cânte.

I-am descris autismul ca o superputere care îi va mânca puțin din anumite zone are vieții, dar care i-a dat superputerea muzicii.”

Băiatul nu este străin de scenă, cântând la multe evenimente caritabile, în special prin organizația pentru autiști din care face parte.

„Nu are niciodată emoții dacă are public, dacă există o persoană sau o sută de persoană pentru care cântă, iubește pur și simplu să cânte. A învățat singur să cânte la tobe atunci când avea 18 luni și e pur și simplu incredibil cu orice ține de muzică, este în sângele lui.”

Acesta a avut ocazia, în urma filmulețului de la supermarket să înregistreze primul lui single pentru caritate. În plus, acesta a participat și la concursul de talente Britain’s Got Talent unde a fost primit foarte bine încă de la prima reprezentație și a ajuns în marea finală.

Deși nu a câștigat, acesta a ajung cunoscut și a demonstrat tuturor că autismul nu îl va opri, ci îl va face mai puternic și că îl va ajuta să ajungă acolo unde și-a dorit mereu. Mama sa spune că acesta speră să cumpere o vilă și că mereu contruiește una pe Minecraft.

Calum ne dă o lecție de viață foarte importantă: trebuie mereu să ne găsim activitatea care ne face fericiți!