Un câine, o găleată și o filmare ajunsă pe internet a reușit să Clipul care înfățișează un câine însetat a făcut înconjurul internetului, reușind să stârnească emoții în toată lumea.
Lucrurile stau cam așa: în Lima, capitala Peru, deficitul de apă este o reală problemă a locuitorilor, soldată inclusiv cu pierderi de vieți omenești.
Mai mult de un milion de peruani au fost nevoiți să-și părăsescă locuințele, după ce alimentarea cu apă potabilă a fost oprită, aceasta fiind contaminată cu noroi, în urma inundațiilor din zonă.
Până la remedierea problemei, autoritățile au instalat în mai multe zone ale orașului containere cu apă potabilă pentru oameni. În acest context, cățelul care nu are nume sau stăpân și care s-a plimbat ore în șir cu o găleată în gură, în căutare de apă, a emoționat o lume întreagă.
6 lucruri uimitoare despre animalele noastre de suflet
In mod cert, lumea animalelor reprezinta o sursa inepuizabila de informatii de-a dreptul fascinante. Chiar si animalele de companie, de exemplu, ascund unele secrete pe care, cu siguranta, nu le stiai pana acum, chiar daca langa tine ai macar un astfel de suflet.
Iata care sunt unele dintre cele mai fascinante detalii legate de lumea animalelor de companie, informatii relatate de Listverse.
Muscatura de broasca poate fi periculoasa
Desi obisnuim sa credem ca broastele sunt inofensive, iata ca lucrurile nu stau tocmai asa. Pe langa veninul broastei sageata care poate duce la atac de cord, muscatura broastei Pacman (Ceratophrys), de exemplu, este foarte periculoasa. Broasca are o lungime de peste 16 centimetri si poate provoca rani extrem de dureroase.
Papagalii sunt purtatori de boli
Unele dintre cele mai populare pasari de companie, papagalii, vin la pachet cu anumite pericole la care nu te-ai fi gandit. Ei pot produce o pulbere fina care, in timp, declanseaza afectiuni pulmonare.
In plus, Chlamydia are si o forma aviara, papagalii fiind purtatorii acestei bacterii. De asemenea, este posibil ca papagalii sa dezvolte tulburare obsesiv-compulsiva sau alte manifestari de acest gen, ingrijirea lor fiind, uneori, mult mai dificila decat cea a unui caine sau a unei pisici.
Pisicile si cainii iti pot provoca orbire
Animalele sunt o sursa de paraziti, iar contactul cu cainii, pisicile si gunoiul lor te poate imbolnavi. Rezultatele ultimelor studii in privinta infestarii cu viermii rotunzi, cunoscuti si ca Toxicariosis, sunt mult mai ingrijoratoare.
Infestarea se produce prin contactul cu solul contaminat. Daca nu este tratata corect, infestarea cu Toxicariosis duce la febra, dificultati in respiratie sau chiar orbire.
Pasarile Colibri pot fi pastrate ca animale de companie
Petshopurile ofera cu precadere papagali, canari si cinteze ca „pasari de companie”, insa si pasarile colibri ar putea intra cu usurinta in aceasta categorie.
Crescatorii de pasari tin pasarile colibri intr-un loc special amenajat, oferindu-le nectar in loc de seminte. Cum unele specii de colibri necesita pana la de trei ori greutatea lor corporala in nectar, zilnic, ingrijirea este ceva mai dificila.
Unele animale exotice pot fi tinute si ca animale de companie
Animalele de companie exotice sunt o sursa inepuizabila de controverse. Cu toate astea, lucrurile nu ar trebui sa fie atat de transante in privinta lor, intrucat multe alte specii de animale considerate inofensive si domestice pot provoca daune mai mari. In timp ce unele specii de animale exotice sunt intr-adevar nepotrivite mediului nostru, exista si exceptii.
Sinsila, somnul pitic, soparla de zid, perusul sunt doar cateva dintre aceste exemple. Toate aceste animale pot fi usor de „domesticit”, fiind potrivite si ca animale de companie.