Radio Simplu

Calul dă din cap pe ritmul muzicii

Mulți oameni încep să danseze atunci când aud melodii, în special dacă vine vorba despre cântecul lor preferat. Orice loc poate deveni un ring de dans, totul depinde de modul în care privești lucrurile, sau dacă îți pasă cum te privesc cei din jur. Culoarul din supermarket? Ring de dans. Parcarea, după ce ai pus cumpărăturile în mașină? Ring de dans.

Benzinăria după ce ai pus combustibil în rezervor? Ring de dans. Un lift gol? Ring de dans, asta în cazul în care nu ți-e frică de lift și stai drept ca o stană de piatră. Ești blocat în trafic? Te întorci pe jos de la locul de muncă? Toate situațiile pot fi oportunități pentru a da din cap, pocni din degete, pentru a cânta și pentru a dansa!

Se pare, totuși, că nu doar oamenii au aceste impulsuri și că unele animale simt nevoia să facă același lucru. În cazul nostru, este vorba despre un cal! Atunci când Victoria Anderson-Gardner și prietena ei, Morningstar conduceau pe lângă câmpurile verzi de iarbă, s-au decis să se oprească și să dea o mică petrecere dansantă, dar și-au găsit un nou prieten!

Cele două femei au observat un cal curios care stătea după un gard din apropiere. Era tăcut și își vedea de treabă atunci când mașina s-a oprit lângă el. Cele două femei au vrut să își împărtășească dragostea pentru muzică și s-au decis să îi ofere și lui un moment de divertisment. Ceea ce nu știau ele, era că animalul avea să le ofere lor un spectacol pe cinste!

Așadar, femeia a deschis geamul, a pus melodia Dreams de la Fleetwood Mac și au început să cânte. La doar o secundă, calul a devenit vizibil afectat pozitiv de muzică. A început să dea din cap și să se miște ca și când ar dansa! Capul lui se plimbă dintr-o parte în alta pe ritmul muzicii, în timp ce dădea din coadă.

Cel mai probabil, acum putem spune că melodia preferată a acestui cal este Dreams de la Fleetwood Mac. Animalul părea extrem de fericit în timp ce dădea din cap și dansa în aer liber. Victoria Anderson-Gardner și prietena ei au fost încântate la vederea acestui spectacol, reușind să lase calul fericit în urmă.

Acest moment a fost unic și peste 50.000 de oameni l-au privit din luna iulie și nu putem spune că nu ne-a făcut ziua mai bună. Atunci când vedem animale care au reacții asemănătoare cu cele ale oamenilor, ne simțim mai aproape de ele, ne simțim ca și când acestea ne urmăresc și învață de la noi.

Oamenii de știință cred că primul strămoș cunoscut al cailor a trăit acum 50 de milioane de ani. Acest cal preistoric a fost numit Eohippus și a avut patru degete la picioarele din față și trei la picioarele din spate.
Caii sălbatici se strând, în general, în grupuri între 3 și 20 de exemplare. Un armăsar conduce grupul care constă în femele și mânzii lor. Atunci când puii masculi ajung la vârsta de doi ani, armăsarul îi alungă din grup.