În ciuda faptelor evidente, încă există persoane de pe această planetă care se încăpăţânează să creadă că oamenii nu au un impact major asupra câinilor.
Cum poate fi adevărat acest lucru, când atât de multe animale sunt abandonate fără milă în adăposturile din întreaga lume?
Dintre toate animalele prezente în adăposturi, câinii, care ar trebui să fie cei mai buni prieteni ai oamenilor, sunt şi cei mai abandonaţi. Este pur şi simplu uimitor cum aceşti patrupezi aleg să aibă încredere în noi, chiar şi după ce au trecut prin abuzuri şi neglijenţe grave.
La fel s-a întâmplat şi în cazul acestui câine vârstnic, care deşi a fost abandonat când avea mai mare nevoie de stăpânii săi, nu a refuzat şansă de a ajunge iar în sânul unei familii.
Acest câine frumos, numit Maverick, a fost abandonat de familia sa la adăpostul „Carson Animal Shelter” din Gardena. După ce proprietarii l-au aruncat în acest adăpost, ciobănescul german în vârstă de opt ani a fost atât de devastat, încât nici măcar nu putea să privească alţi oameni în ochi, alegând să se izoleze complet.
Din fericire, el a găsit apoi o familie iubitoare care şi-a dorit să îl adopte şi să-l ducă în noua sa casă, o fermă cu cai, capre, găini şi alţi câini. Acest videoclip reprezintă chiar începutul acestei călătorii minunate. Cu fiecare pas pe care îl făcea alături de noii săi stăpâni, Maverick devenea tot mai încrezător că viaţa sa se va schimba în bine.
Un specialist de la o universitate din Georgia a ajuns la concluzia ca prietenii nostri patrupezi, mai exact cainii, folosesc aceeasi zona a creierului pentru receptarea emotiilor.
Gregory Berns, un profesor de neuroeconomie de la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia, a realizat o serie de teste ce au scos la iveala ca in cazul cainilor, la fel ca in cazul oamenilor, nucleul caudat este responsabil de receptarea sentimentelor, relateaza Daily Mail.
Aceeasi parte a creierului este folosita de oameni pentru a-si manifesta bucuria fata de lucruri precum mancare, bani sau dragoste. Berns sustine ca descoperirea sa arata faptul ca cel mai bun prieten al omului, cainele, e capabil de emotii la fel ca noi.
Cercetatorul a ajuns la aceste concluzii dupa analizarea tomografiiilor cainilor. Scopul initial al cercetarii era sa vada cum functioneaza creierul acestor animale, dar fara a folosi medicamente de sedare in timpul realizarii analizelor.
El a inceput cu propriul caine, pe care l-a dresat sa stea nemiscat timp de cel putin 30 de secunde, astfel incat sa poata fi tomografiat fara a fi sedat.
In urma analizarii rezultatelor s-a ajuns la concluzia ca patrupedele au acelasi grad de emotivitate ca un copil.