Radio Simplu

Un bărbat a umplut 15 bidoane de apă cu banuți. Timp de 45 de ani a strâns banii căzuți pe stradă. Ce s-a întâmplat când a numărat monedele! O să rămâi fără cuvinte…

Un barbat a economisit fiecare penny timp de 45 de ani, iar acum are mai mult de $5,000!

Un barbat din Louisiana a avut socul vietii atunci cand a decis sa mearga la banca pentru a schimba monedele colectionate in ultimii 45 de ani.

Pana in momentul in care a luat aceasta hotarare, Otha Anders a strans fiecare penny si a ajuns la uimitoarea colectie de 15 bidoane de apa pline cu banuti, cu o capacitate de aproximativ 20 de litri fiecare.

Intrebat despre obiceiul sau mai putin comun, acesta a marturisit : „Eram convins ca agonisirea fiecarui penny pierdut sau aruncat era un stimulent din partea lui Dumnezeu, amintindu-mi sa fiu mereu recunoscator„.

Pasionat, acesta a ajuns chiar si in punctul in care sa schimbe un dolar, daca asta insemna sa stranga mai multi banuti.

„Daca eram acasa la cineva si gaseam un penny, il luam si il pastram. Mereu spuneam ca daca este vorba de o moneda de 25 de centi, ii voi inapoia, dar daca este un penny, il voi pastra„, spune acesta.

Din pacate, agentia de asigurari pentru locuinte l-a anuntat ca polita nu acopera colectia sa, asa ca barbatul a fost nevoit sa-si schimbe banutii in bancnote. La banca, a durat aproximativ 5 ore pentru a fi numarate toate monedele, iar totalul a fost unul surprinzator – $5,136.14! Pentru fiecare 50 de dolari, sacii din masina de numarat bani trebuiau schimbati.

Avem cateva idei despre cum putea Otha Anders sa-si transforme uimitoarea colectie – inelele sau ornamentele de gradina handmade sunt doar doua. Cu toate acestea, Anders a declarant ca va cheltui toata suma pentru a-si plati un tratament stomatologic.