Radio Simplu

Tort de clătite cu Nutella si alune de pădure. Cum să faci un tort delicios și rapid

INGREDIENTE PENTRU CLATITE

150 g unt
10 oua
1 l lapte
240 ml apa
esenta vanilie
3 linguri zahar
400 g faina

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA
1 borcan Nutella/alta crema ciocolata

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA
400 g ciocolata neagra
4 linguri smantana pentru frisca

INGREDIENTE PENTRU DECOR
100 g alune de padure

MOD DE PREPARARE:
1. Amesteca untul si ouale, ambele la temperatura camerei, cu toate celelalte ingrediente. Prajeste clatitele rand pe rand, intr-o tigaie antiaderenta.
2. Pe masura ce le scoti, lasa clatitele sa se raceasca. Cand le-ai facut pe toate, pune cate un strat subtire de Nutella sau alta crema de ciocolata si alune de padure. Da tortul la rece cat timp pregatesti glazura.
3. Da alunele de padure intr-o tava de cozonac la cuptor si lasa-le pana incep sa se coaca putin, iar coaja se desprinde usor.
4. Topeste ciocolata la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca si amesteca pana obtii o glazura omogena. Scoate tortul si orneaza-l cu glazura de ciocolata, iar deasupra decoreaza tortul cu alunele de padure taiate in jumatati.

Trucuri pentru a ieși clătitele perfect
Tigaia mea are 23-24 cm si este antiaderenta, speciala pentru clatite (are bordura joasa). Am pus-o la incins la foc mic. Am uns-o cu putin mix de grasime si am turnat in ea 2 polonice de aluat de clatite spumoase. Se toarna in strat destul de gros de cca. 0,5 cm. Mult mai gros decat la clatitele clasice. Focul trebuie sa fie mic. Clatitele se prajesc in cca. 2- 2,5 minute. Veti vedea ca se umfla pana la 1 cm grosime si ca la suprafata lor se ridica bule de aer. Verificati-le cu o spatula si dedesubt si cand sunt rumene le puteti scoate, fara sa le prajiti si pe verso.

Mi-am pregatit din buna vreme un platou – farfurie pe care sa montez direct acest tort de clatite – cu el se vor si servi pe masa. Am scos cu usurinta prima clatita lasand-o sa alunece pe platou, cu partea spumoasa in sus. Nu cumva sa decupati marginile clatitelor pentru ca ele (si partile rumene de pe verso) fac tot deliciul! Acest tort de clatite este gustos atat fierbinte cat si dupa ce s-a racorit. Noua ne place cald! Clatitele sunt mai pufoase cat sunt fierbinti! Tortul se taie usor cu un cutit bine ascutit.