Radio Simplu

Rețetă de clătite Tiramisu. Mod inedit de a prepara clătitele

Secretul celei mai bune retete de clatite? Sta in numarul de oua si raportul acestora cu restul de ingrediente. Cu alte cuvinte? Cu cat pui oua cu mai multa dare de inima in compozitia pentru clatite, cu atat iti vor iesi mai moi, mai pufoase si vei evita situatiile in care iti ies niste clatite gumoase sau chiar casante!

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

3 ouă 300ml lapte
200gr făină
3 plicuri zahăr vanilat
150ml apă plată sau minerală (eu pus plată)
15gr cacao neagră
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
Opțional o linguriță de ulei vegetal pentru ungerea tigăii

Pentru umplutură

500gr mascarpone
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
4 linguri zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență de cafea
8 Pișcoturi

Pentru hidratarea pișcoturilor am înlocuit cafeaua, deoarece le-am pregătit special pentru băiețelul meu de 5 ani cu un fel de ciocolată caldă din 2 linguri cacao bio cu zahar de cocos
1 linguriță esență de cafea
2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
250ml apă fierbinte

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se pune treptat peste compoziția umedă. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă 150ml apă plată sau minerală. Se amestecă încă o dată și se lasă timp de 10 minute aluatul înainte de prăjirea clătitelor. Apoi se prăjesc și se lasă la răcorit. Între timp se prepară crema de mascarpone. Se mixează frisca lichidă. Se adaugă mascarponele, zaharul pudră, esența de vanilie și esența de cafea. Se amestecă pentru omogenizare. Se prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor. Când clătitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone. Se trece câte un pișcot prin cafea și apoi se pune peste crema de mascarpone. Se rulează clătitele.