Radio Simplu

Toată lumea o ignora pe femeia în galben până când aceasta a început să cânte

Artiștii stradali își prezintă talentul, de obicei, în locuri vizitate des de turiști sau în stațiile metrou, și, din nefericire, există momente când sunt ignorați complet. Totuși, oamenii care au trecut pe lângă femeia din imaginile de mai jos nu au putut efectiv să o ignore și s-au oprit să o asculte.

Cu peste 16 milioane de vizualizări pe Youtube, artista Ashley Stevenson a ales să cânte melodia lui Fleetwood Mac, celebra Landslide și a reușit să lase oamenii cu gura căscată. Înregistrărările au fost făcute în orașul Chicago, în statul Illinois, iar bărbatul care a filmat-o pe femeie în drumul spre casă a spus: una dintre cele mai bune prestații pe care am vvăzut-o vreodată. Acesta a mai spus despre Ashley că a uluit mulțimea care a erupt în aplauze pe măsură ce trenul ajungea în stație.

Femeia începe prin a cânta la chitară, și, la nicio doar o secundă mai târziu, putem vedea răspunsurile pozitive ale talentlui său. O femeie merge către ea pentru a-i dărui niște bani. În ceea ce privește abilitățile lui Asheley, acestea sunt incredibile, atât cele vocale, cât și cele instrumentale.

Vocea sa puternică umple camera și oamenii care știu bine melodia au observat că aceasta a vrut să o cânte în modul ei original și nu doar să copieze sunete pe care le-a auzit la un alt muzician. Putem să îi auzim unicitatea în fiecare sunet pe care îl scoate.

Pe măsură ce continuă să cânte, putem realiza că versiunea ei este mult mai ritmată, iar oamenilor chiar le place asta. Vocea sa puternică are ecou în toată stația de metrou. După alte câteva zeci de secunde, o altă femeie se apropie de ea pentru a-i dona câțiva bani.

Atunci când Ashley ajunge la refren, încă onorează versiunea originală, dar tot reușește să adauge ceva din personalitatea ei, acel ceva extrem de vizibil care face toată diferența. Acest cântec este unul clasic și nu ne este de mirare că oamenii s-au oprit din viețile lor aglomerate pentru a-i asculta artistei versiunea unică.

De cele mai multe ori suntem atât de ocupați cu viețile noastre încât uităm, pur și simplu, să ne mai bucurăm de ceea ce este în jurul nostru. Când ați avut ultima dată timp pentru a vă opri două minute pentru a privi un apus sau când ați admirat jocul păsărelelor în vraja dimineții? Goana după bani ne face să uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte, dar, din fericire, aici intervin artiștii stradali.

Artiștii stradali sunt speciali

Aceștia nu e obligă nici pe departe să le oferi bani, ci pur și simplu îți cer timp, pentru că în acest fel știu că prestația lor este bună și că merită. În momentul în care aceștia reușești să strângă mulțimi de oameni în jurul lor, simt că sunt talentați și că au cec oferi celor din jur.

Nici nu ne este de mirare că mulți artiști stradali care au ajuns mult mai departe, cum ar fi la emisiuni de televiziune sau să lanseze un album, își doresc, în continuare, să cânte pe stradă.