Radio Simplu

Tendințele în hrana pentru pisici

GALERIE FOTO (2) Tendințele în hrana pentru pisici

Industria hranei pentru animale de companie pare să se transforme, în mod constant – totul pentru a satisface cât mai bine nevoile prietenilor noștri blănoși, solzoși și …cu pene.

 Din acest intreg peisaj, mancarea pentru pisici nu face excepție – vezi aici cateva oferte online de nerefuzat

Acum, la inceput de an, există atât de multe progrese în cercetarea dietei micilor feline, incat merită cel puțin un articol. De ce sa urmaresti aceste direcții și studii? Pentru a-ti menține pisica sănătoasa și pentru a-i crește durata de viață. Află azi mai multe detalii despre tendințele în hrana pentru pisici:

  1. Liste scurte de ingrediente

Mulți proprietari de animale de companie ar putea fi de acord cu acest lucru – cu cât sunt mai puține ingrediente în hrana lor de pisici, cu atât mai bine. Dacă poți pronunța toate ingredientele de pe ambalaj fără să cauți pe Google pentru a înțelege un termen, s-ar putea să ai o mâncare bună (pentru pisici) în fața ochilor. Cu toate acestea, ca orice altceva, ar trebui să cercetezi pentru a vedea dacă hrana îndeplinește toate profilurile nutriționale necesare dezvoltării și întreținerii felinelor. Poate fi mult mai ușor să elimini ingredientele de proastă calitate sau iritanții/alergenii din dieta pisicii.

2. Ingrediente integrale

Ingredientele întregi pot fi un lucru foarte important atunci când iei în considerare hrana pentru animale de companie de orice fel. Ingredientele de acest tip (comparativ cu cele superprocesate) indică o digestie mai sănătoasă, aducând beneficii clare. Când mâncarea pentru pisici are ingrediente integrale, totul este într-o formă mult mai pură, ceea ce înseamnă că pisica ta primește nutrienții corecți.

3. Alimente fără cereale și umplutură

De-a lungul timpului, mai mulți nutriționiști au dovedit că pisicile nu au nevoie de cereale în dieta lor. De fapt, de obicei felinele noastre se dezvoltă mult mai bine fără ele. Spre deosebire de câini, pisicile sunt obligatoriu carnivore. Așadar, să aveți umpluturi precum porumb, grâu, soia, orz, fulgi de ovăz și alte cereale nu este ceva cu adevărat necesar. Au existat unele controverse recente cu privire la siguranța rețetelor fără cereale pentru animalele de companie. Multe studii au început să lege rețetele fără cereale de problemele cardiace. Din fericire pentru pisici și nu atât de bine pentru câini, aceste probleme par prezente doar la rasa canina. Pisicile beneficiază foarte mult de opțiunile fără cereale, mai ales dacă au o alergie la cereale. De asemenea, multe companii renunță treptat la ingredientele artificiale și sintetice pentru o experiență culinară mai sănătoasă.

4. Proteine noi și hidrolizate

Unele pisici au probleme în descompunerea proteinelor comune găsite în hrana comercială pentru pisici. Proteinele precum puiul, peștele și carnea de vită pot avea adesea un impact negativ asupra sistemului digestiv, provocând alergii. Proteinele noi sunt proteine care nu au fost niciodată introduse în dieta pisicii tale. Deoarece aceste proteine nu au intrat niciodată în sistemul digestiv al pisicii tale, este mai puțin probabil să provoace o problemă în organismul animalului. Proteinele hidrolizate pot fi proteine comune, dar ele sunt descompuse în bucăți microscopice pentru a ocoli sistemul digestiv, în esență. Deoarece pisica nu le recunoaște, nu atacă aceste proteine.

5. Mâncarea organică

Alimentele organice cresc din ce în ce mai mult în popularitate. Mulți proprietari doresc ca pisicile lor să aibă doar mese benefice, cu speranța de a reduce problemele de sănătate și de a genera o viață mai lungă. Toată lumea știe că este mai bine fără hormoni sintetici, coloranți artificiali, substanțe chimice și conservanți în dietă – iar pisicile nu fac excepție de la această regulă. Cu cât rețeta este mai curată, cu atât pisica ta va fi mai bine. Majoritatea alimentelor organice vin cu ingrediente total transparente, a căror trasabilitate poate fi urmărită. Analizati etichetele alimentelor pentru pisici.

6. Suplimente

Pe piața hranei pentru pisici există o mulțime de suplimente care pot îmbunătăți cu adevărat sănătatea generală a felinei tale. Suplimentele sunt fantastice în sensul că oferă pisicii tale un impuls de care ar putea avea nevoie disperată. Tipul de supliment va varia în funcție de nevoile individuale. Unele sunt comparabile cu multivitaminele la om, oferind pisicuței o doză suplimentară de nutriție necesară. Altele sunt foarte specializate în tratarea unei anumite probleme.