Radio Simplu

Strigăt de ajutor din infern. Un fotbalist legendar din Turcia, în lacrimi. Mai mulți sportivi sunt dați dispăruți

Situație dramatică în Turcia. Un nou cutremur violent, cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter, a lovit luni la dimineața centrul țării. De atunci s-au produs peste 100 de replici, cea mai mare fiind în jurul prânzului, de 7.5 grade.

Numărul morților este în continuă creștere. Până acum peste 1500 de persoane au decedat. Mii de oameni sunt răniți și zeci de clădiri au căzut.

Mai mulți sportivi au fost prinși sub dărâmături. Volkan Demirel, 41 de ani, fostul portar de la Fenerbahçe, acum antrenor la Hatay (oraș afectat puternic), a lansat un apel pe social media. Demirel nu și-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care a povestit ce se întâmplă

Trei persoane de la Hatay sunt dispărute, printre care un jucător, internaționalul ghanez Christian Atsu, 31 de ani, și directorul tehnic. Fostul jucător din Premier League ar fi prins sub dărâmături.

Kerem Alici și Burak Öksüz au fost scoși de sub dărâmături în viață.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus Volkan, în lacrimi.

Valentin Gheorghe este în Turcia
Valentin Gheorghe (25 de ani), fotbalistul celor de la Umraniyespor, se află în Turcia.

„Aveam meci în seara asta chiar cu Adana. S-a amânat meciul. O săptămână, două, nu se știe perioada. Așteptam și noi, nu avem date. Este un moment delicat. Toți oamenii sunt în alertă”, a declarat românul pentru RTV.