Radio Simplu

Stare de urgență! Țara este blocată complet: a doua pană totală de curent electric

Blocaj total într-una dintre țările meci, dar foarte cunoscute din Mediterana. Zilele trecute, pentru a doua oară într-o singură lună, insula care a dat și numele unui influent rit cavaleresc a rămas fără curent electric. Cauza se pare că este cablul care aduce curent în insulă, din Italia.
Blackout total în Malta. Pentru a doua oară într-o singură lună. Și țara s-a cufundat în blocaje și panică.

Compania de stat Enemalta a confirmat pana generalizată, cauzată, se pare, de o problemă la cablul submarin care furnizează Maltei energie electrică dinspre Sicilia, scrie E-Nergia.

Pana de electricitate s-a declanşat la puţin timp după ora locală 08.00 (07.00 GMT), iar furnizarea a început să fie reluată parţial după ora locală 11.00.

O altă pană recentă de electricitate, produsă pe 26 noiembrie, a fost cauzată tot de o defecţiune a cablului submarin.

Instalaţiile electrice de pe insulă pot genera suficientă electricitate pentru a acoperi cererea, însă Enemalta se bazează în cea mai mare parte pe energia furnizată din Sicilia pentru că este mai ieftină.

Punerea în funcţiune a generatoarelor atunci cablul submarin se defectează durează câteva ore.

Pana de curent de luni, cu două zile înainte de Crăciun, i-a lăsat pe comercianţi fără posibilitatea de a opera casele de marcat şi, în unele cazuri, chiar de a deschide magazinele.

Aeroportul din Malta a anunţat însă că îşi desfăşoară operaţiunile normal, cu ajutorul generatoarelor

Sursa: Capital.ro