Radio Simplu

Stăpânul și-a învățat cei doi câini câteva trucuri, dar pisica a furat toată atenția

Pisicile și câinii sunt cele mai comune animale de companie. De cele mai multe ori, oamenii aleg să îți dreseze câinii, mai ales dacă fac parte dintr-o rasă mai dificilă care necesită mai multă atenție. Câinii învață foarte repede ce au voie și ce nu au voie să facă, în special dacă stăpânul se ocupă special de educația acestuia.

Bineînțeles, fiecare câine are perioada lui de a învăța și va avea nevoie de timp pentru a-și pune în funcțiune noile abilități. Nu ne putem aștepta să facă totul peste noapte. Totuși, în momentul în care știm că acesta poate face mai multe trucuri și că te ascultă, atunci suntem cei mai fericiți.

Poate că ne învățăm câinii să facă anumite trucuri mai speciale și este normal. Totuși, te-ai gândit vreodată cum ar fi să o înveți și pe pisica ta aceste trucuri? Așa cum știm deja, este mult mai greu să lucrăm cu pisicile pentru că se spune că nu le interesează de nimeni.

Sunt mult prea independente și nici măcar nu își doresc să petreacă atât de mult timp cu tine încât să le poți învăța ceva, mai ales câteva trucuri de acest gen. Cel mai probabil, am avea nevoie de foarte multă răbdare pentru a încerca să faci așa ceva.

În imaginile de mai jos, putem observa trei animale – o pisică și doi câini. Robert Dollwet deține toate cele trei animale și este interesant să menționăm că este un dresor de câini profesionist. Cum putea această pisică să fie mai puțin interesată de ce se întâmplă în jurul ei dacă locuiește în aceeași casă cu doi câini și un dresor profesionist?

Atunci când își dresează câinii, Robert își lasă pisicile să facă ce vor pentru că înțelege că nu este specialitatea lor. Totuși, Didga este foarte diferită de restul pisicilor pentru că îi place să stea lângă el și să învețe. Din momentul în care aceasta a fost adoptată, aceasta stătea în jurul stăpânului și privea câinii în timp ce se rostogoleau și răspundeau la comenzi.

Cât de curând, Didga a început să fie din ce în ce mai interesată, iar Robert și-a găsit pisica extrem de atentă la sesiunile de dresaj ale câinilor. Robert a descoperit că, indiferent cât de greu ar putea fi să dresezi o pisică, aceasta era determinată să învețe comenzile și să facă toate trucurile asemenea câinilor! A învățat destul de repede, spre surprinderea stăpânului.

Aceasta aleargă împreună cu frații ei din casă și se așează în fața lui Robert atunci când este vremea să se antreneze. Pisica face exact aceleași lucruri pe care le fac și câinii și este la fel de atentă ca și ei, așteptând cuminte să îi vină rândul comenzilor.

De cele mai multe ori privim pisicile ca niște animale care nu sunt foarte implicate în viața stăpânilor și avem dreptate. Majoritatea apelează la stăpân doar atunci când își doresc ceva, când le este foame sau sete sau când vor să își ascută gheruțele în cineva.

Totuși, această pisică poate fi excepția de la regulă!