Radio Simplu

Fetita ii cere cainelui sa ii dea labuta

Hadley este o fetita adorabila care se intelege de minune cu Gauge, cainele familiei.

In momentul in care fetita ii cere sa ii dea labuta, el reactioneaza imediat si ridica piciorul cu blandete pentru a fi prins de fetita.

Inca de la cea mai frageda varsta, copiii si animalele de companie au o relatie speciala de prietenie.

Fiecare copil va gasi in animalutul din apropierea lui un partener de joaca iar comunicarea dintre ei de cele mai multe ori depaseste orice bariere.

Cainii sunt companioni si tovarasi de joaca excelenti pentru copii, pe care ii incurajeaza sa isi dezvolte imaginatia, dar si respectul pentru animale.

Copiii care cresc alaturi de caini isi imbunatatesc si abilitatile sociale, sunt mai sociabili si mai responsabili. Vezi mai jos care sunt avantajele prieteniei dintre caini si copii!

Foarte multe familii cu copii au si caini, care sunt perceputi ca membri importanti. Copiii invata si se obisnuiesc rapid cu acest concept, insa ceea ce nu inteleg ei este ca oamenii si cainii sunt specii diferite.

Diferentele de comunicare dintre caini si copiii

Copiii considera ca aceste animale de companie sunt tovaratii si prietenii lor. Ii imbratiseaza, se joaca cu ei, ii trag de blana, de urechi sau de coada si se catara pe ei. Copiii isi exprima afectiunea pentru ei in diverse moduri si adesea ii saruta. Acest comportament este insa opusul a ceea ce intelege un caine ca fiind comunicare si se simt adesea in pericol in apropierea copiilor.

Copiii, in special cei foarte mici, sunt adesea neindemanatici si pot accidental sa raneasca un caine. In plus, din punctul de vedere al unui caine, un copil comunica diferit cu un adult: plange, tipa, se tarasc pe jos si alearga in mod spontan.

Astfel, acest comportament al copiiilor este foarte contradictoriu pentru caini si le este greu sa comunice faptul ca vor sa fie lasati in pace.

Astfel, pentru un caine un copil mic reprezinta adesea o amenintare si cel mai adesea vor ataca. De altfel, numeroase studii arata ca copiii mici sunt primii atacati de cainii propriei familii.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai si caine si copii mici
Cainilor le este foarte greu sa inteleaga comportamentul copiilor, astfel ca este foarte important sa nu lasi niciodata nesupravegheat un caine care se afla in aceeasi camera cu un copil mic.

De asemenea, contactul apropiat intre un caine si un copil trebuie efectuat doar cu supravegherea unui adult responsabil, care este capabil sa intervina in orice situatie. In plus, este indicat sa nu apropii niciodata un caine necunoscut de un copil.

Cainele pe care il ai acasa trebuie sa aiba mereu la dispozitie un loc unde sa se retraga atunci cand vrea sa fie lasat in pace sau cand nu vrea sa aiba de-a face cu un copil. Copiii la randul lor trebuie sa stie ca nu au voie sa se apropie de culcusul sau bolul cu mancare al cainelui.

Ca parinte, este bine sa inveti copilul sa nu se apropie de caine atunci cand mananca, doamne, este bolnav, ranit sau obosit, nu vede sau nu aude bine.

De asemenea, este indicat sa nu se apropie de el nici cand are in gura o jucarie, deoarece va crede ca ii va fi luata si va incerca sa isi apere proprietatea prin orice masura.

Intelege semnalele pe care ti le trimite cainele

Atunci cand un caine nu se simte confortabil, este speriat sau agitat iti va arata acest lucru. Cainii comunica in special prin limbajul corpului si prin latrat.

Printre semnele care arata ca un caine nu se simte bine in prezenta copiiilor se numara cascatul, latratul, aratatul dintilor, ingustarea ochilor, ridicarea parului de pe spate si gat si maraitul.